dinsdag 14 maart 2023

Pompen

Goede werkdag gehad. Kwam ook omdat ik me van te voren al had voorgenomen om me niet gek te laten maken. Ik ben er om mijn werk zo goed mogelijk te doen. Alle politiek eromheen daar kan ik niets aan veranderen, die illusie moet ik echt zo snel mogelijk kwijtraken. Hoe rustiger het 'voelt'. 

Niet eens regen vanochtend toen ik wegging. Wel vertraging bij de trein, maar dat ervaar ik al bijna als 'normaal'.

De nieuwe Paus is er en nu zou dan alles anders worden. Maar deze Paus zit net als de vorige klem tussen wat het management eist en de opdrachtgever wil en heeft weinig ruimte over om dan ook nog voor de belangen van het team op te komen. Pompen of verzuipen.

Of eigenlijk; kijk maar of je kan zwemmen. Als je verzuipt, dan trekken we gewoon weer een blik nieuwe medewerkers open. Die weer vanaf nul beginnen dus mogen de meer ervaren medewerkers (lees half jaar in dienst of half jaar stagiair) die weer inwerken, waar geen tijd voor is, dus alras raken de nieuwe en de ouden afgebrand. En opgebrand.


Afbeelding van Bernd via Pixabay 



Dat laat ik me echt niet gebeuren. 

Had gisteren al voor het eten gezorgd. Stond al klaar, alleen nog op te warmen. Heerlijk als je binnenkomt rollen met helemaal weggewaaid haar. En veel fietsen aan de nietjes bij de bushalte omgewaaid. Maar de mijne niet aan de niet. Joehei!

Zakelijke outfit uit en thuiskleding aan. Heerlijk. En dan hoeft er niets meer dan eten, nog even een programma (BinnensteBuiten met prachtige kamers in een fraai huis in Enhuizen en fantastische bomen in Nederlandse bossen en een lekkere maaltijd (waarvan ik altijd vind dat er heel veel ingredienten worden gebruikt; kan niet op). Even rustig wat blogs lezen en dan ontspannen en op tijd naar bed. En de volgende dag uitslapen, want alweer een OV staking. Dus thuiswerken. Hoe fijn!

Tel uw zegeningen!


5 opmerkingen:

nicole orriens zei

LOL, voor jou zijn die stakingen in die zin zo gek nog niet eigenlijk ; )

Fijne thuiswerkdag gewenst!

Alice K. zei

Voor jou zijn die stakingen inderdaad heel fijn! Zo raar dat je niet standaard een dag of twee dagen thuis mag werken... Is haast geen doen, dat heen en weer reizen met het OV....
Fijne dag!
groetjes, Alice K.

izerina zei

Zo vreemd,dat men op je werk niet beseft,dat een paar dagen thuiswerken meer rendement oplevert

liesjedeventer zei

Joehoe!!

Mevrouw Niekje zei

Jammer dat de nieuwe Paus ook weer tussen twee partijen klem zit. En jammer dat het niet iemand is die nu eens een keertje opkomt voor de belangen van de werknemers in jouw team.
Ik heb onlangs nog een paar keer mijn mond open gedaan, namens mijn team, om een aantal zaken aan de kaak te stellen. Gelukkig werd er goed op gereageerd én is er iets veranderd. Soms loont het om je nek uit te steken, maar ik snap dat het ook wel risico's met zich meebrengt. Ik ben niet zo snel bang om wat te zeggen, zeker wanneer ik weet dat ik de cao 'achter me heb' en anders is er ook nog de vakbond (waar ik lid van ben)!