maandag 20 maart 2023

Meneren

Zag zondagochtend vroeg dat Gardener's World als klusje van de week het zaaien van Sweet Peas/Lathyrus aanbevool. Dus dat heb ik eind van de middag gedaan (eindelijk OP tijd). Staan binnen in de vensterbank.

Verder met het uitmesten van kasten, laden en planken. Wat heb ik toch veel aantekenboekjes. Vooral halfvol of halfleeg zo u wil. Ieder projectje zijn eigen boekje. 

En verder nog dingen die ik terugvond uit mijn tijd bij dat c allcenter. Hoe ik klokjes tekende, elk uur eentje en dan de kwartieren inkleurde als de tijd weer voorbij was. Honderden klokjes. Gekmakende klokjes. "Goedemorgen, u spreek met Cellie Citroen van de Ratatabank. Ik zie in uw gegevens dat u nog geen creditcard bij ons heeft bladiebladiebladieblad".

Oude Sales- en Marketingboeken. Tijdschriften. Hier Oud Papier!

Het stapeltje Lopende zaken, mag nu in de vrijgekomen onderste la. Naast die ziljoen opschrijfboekjes. Die ik ook moet uitmesten, want wie leest die ooit? Niet het boeken/literatuur museum. (Dagboek van een Gek). En wie zou ik willen dat die boekjes las? Waarschijnlijk enkeltje Ronde Archief dus.

Keek naar een serie op Viaplay. Gebruik Viaplay eigenlijk alleen om F1 op te bekijken, maar keek nooit naar wat er nog meer aangeboden wordt. Een spannende Steven King-verfilming: Mr. Mercedes (en dan niet die met die leuke pakjes van de F1, Lewis H.). 

Een van de hoofdrolspeler lijkt qua blik in zijn ogen veel op de hoofdrolspeler van Mr. Robot. 


En uiteraard bekeek ik dan ook de F1. Verstappen tweede geworden, maar hij moest vanaf positie 15 zich omhoog werken. Zijn teamgenoot werd eerste en reed een zeer goede race. 

Nog even wat werkdingen nagekeken. Kan ik morgenochtend zonder stress beginnen. Werkkleding klaarhangen, lunch maken en ook - in de koelkast dan - klaarzetten en dan mag ik in de relaxmodus. Alleen slapen hoeft nog daarna nog maar hahah!

Had al een week of drie iets in het mandje van mijn favoriete kledingwinkel staan. Hakte de knoop door dat ik dat toch maar mocht bestellen. Uitverkocht!

Gebeurt me vaker hoor; dan wacht ik kennelijk te lang en is het weg. Ben nooit van het impulsieve. Altijd nadenken of ik het echt wel nodig heb en of ik het mijzelf dan ook nog gun. 




5 opmerkingen:

Petra zei

Ik hoop dat je met opgeruimd huis en opgeruimd gemoed aan de nieuwe week kunt beginnen. :-)

Ik koop wel eens kleding, en dan bevalt die heel goed, en dan denk ik: ik koop er nóg twee van! ... En dan is het alweer uitverkocht. Herkenbaar dus, en erg irritant. Het moet allemaal telkens weer nieuw en anders.

Anoniem zei

Wij hadden ook opruimwoede: hier is de schuur uitgemest!
Heerlijk!
Marijke

mrs H. te B. zei

Ik loop een paar weken achter met Garderner's World, dus dank voor de tip. Ik zaaide alleen nog maar paprika's, ben ook ALTIJD te laat (Ik ga pas nadenken / tot actie over als het weer beter wordt, maar dat duurt zo LAAAAAANG!!)

Anoniem zei

Als iets uitverkocht is als ik het wil kopen dan denk ik altijd maar dat dat het teken is datik het blijkbaar niet nodig heb en dat het niet voor mij bestemd was/is Ans

Sylvia zei

Lathyrus! Heerlijk :)
En houd daarmee op: gun jezelf dingen. Gewoon doen. Lekker joh ;)