zondag 26 maart 2023

Fris

Las onderstaand in een Flow-nieuwsbrief. Toch leuk, dat je 'fris' genoemd wordt. Nu had mijn collega het over zijn moeder, die toch al wat ouder was zei hij en niet zo veel om handen had daardoor, beetje zorgelijk.  Vroeg hem hoe oud zijn moeder dan was. Mijn leeftijd! Geeft me ook wel een beetje een idee hoe er over 60plussers wordt gedacht. One foot in the grave.

Toen hij hoorde dat ik dezelfde leeftijd als zijn moeder had, zei de schat dat hij dacht dat ik tien jaar jonger was. Ja, lekker fris deze Citroenvlinder. (Zo voel ik mij helemaal niet hoor, maar doet een mens wel goed).

Die eikelmuis, die blief ik niet zo; vele eikelmuizen tegengekomen in het dagelijks leven en die voornaam hebben ze niet voor niets. 



Afbeelding van OpenClipart-Vectors via Pixabay 



Allemaal beestjes

Vorige week werkte ik thuis toen ik opeens een bruine rat over mijn terras zag wandelen. Op zijn dooie akkertje, alsof het zíjn terras was. Ik schrok me wild. Nu woon ik bij het water. En dat er sowieso van alles in je tuin kan wonen, besef ik ook. Maar geef mij dan liever een frisse citroenvlinder, of Victor, onze huisegel die we met stukjes appel verwennen. Kan ik meteen meedoen met de jaarlijkse tuintelling, waarover later meer.

In Limburg zijn ze overigens wel blij met het signaleren van een knaagdier: de zeldzame eikelmuis is daar na jaren weer terug. Dat en nog meer nieuws lees je in deze goed-nieuwsbrief. Een fijn weekend gewenst, met louter aangename verrassingen,

namens het Flow-team,

Maaike
Managing Editor

2 opmerkingen:

Janny zei

Zo herkenbaar dat verhaal over de ouders van jongere collega's. Ze praten er zo meewarig over, dat je denkt dat ze minstens over de honderd zijn en dan blijken ze rond de zestig te zijn, net als ik.
Ik vind de kleur van een citroenvlinder echt mooi. Heb jaren terug een linnenbroek met bijpassend shirt in die kleur gehad. Ik werd er enorm door opgepept, als ik ze droeg. Ik heb er tot nu toe spijt van dat ik geen twee stel gekocht hebt.
Gelukkig ben jij er om met grote regelmaat een vrolijke of meer diepgaande noot aan mijn dag toe te voegen. Waarvoor dank!

mrs H. te B. zei

Anderzijds praat ik geregeld over (vroeger) mijn kleine nichtjes - die dus dezelfde leeftijd zijn als mijn huidige collega's....