donderdag 30 maart 2023

Thierry de slingeraar

Er was een supermarkt heropend in ons dorp en men deelde voor de klanten gratis drinken en iets lekkers uit. Ging eerst maar even 'rustig' mijn boodschappen doen en mijn nieuwsgierigheid bevredigen. Hoe zag het eruit daar.

Megadruk. En veel ouders met kinderen. Verkeerde tijdstip uitgekozen voor 'rustig'.

Had ik kunnen weten. Veel boodschappen voor stuntprijzen en mijn hele dorp liep met een appeltaart voor maar 99 cent rond. 

Vond het zonde dat ik mijn hoorapparaten had ingelaten. Wat een lawaai; gillende kinderen, schreeuwende ouders, zoekende klanten naar die Appeltaart...en bij de kassa toch nog omkeren voor die Appeltaart...scoren die Appeltaart (diepvries). Leek me nou echt niet lekker, diepvries-appeltaart.

Was dus snel klaar ermee en dan moest ik nog afrekenen. 

Winkel is veel groter geworden maar nog maar 2 kassadames en de rest mag je allemaal lekker zelf scannen en afrekenen. Waardoor er direct chaos was want was een soort van letterlijke trechter(vorm) waar je in terecht kwam, omdat er in die hoek ook hun drankenzaak zat, dus nette rijen, daar doen Nederlanders niet aan.

Maakte me niet druk. Tijd zat. Geduld ook, want wat zou het uitmaken als ik me opwond? Ook niet op laten naaien door de mensen achter me die wel een beetje ongeduldig werden. 

Enfin. Daarna een kopje gratis koffie gehaald. En een paaseitje. Bij dat tentje stonden veel scholieren voor een gratis iets. De croissants die ik bij het naar binnen gaan had zien liggen waren op. Maar de thee niet, dus namen ze allemaal thee en slingerden de theezakjes lekker door de winkelstraat. 

Oh ja, jongens en hormonen.

Niet door mij. Die hormonen. Maar gewoon door de leeftijd.





5 opmerkingen:

izerina zei

gratis is drukte

Lot zei

Een appeltaartje koop ik wel eens bij Nettorama met speculaas en die gaat niet snel op dus in de diepvries en dan met slagroom is het nog lekkerder

pourquoi pas ??? zei

Was onder de indruk van je verhaal van gisteren.
En die van vandaag; ach t blijven mensen he.
gratis en troep maken. Favoriete bezigheid.

liefs van mij.

Anoniem zei

Nederlanders, nieuwsgierig en dol op gratis!
Janne

Anoniem zei

Die twee kassa's weren averrechts. Ook hier bij de blauwe super. En nu gaat bijna iedereen naar een andere winkel. Is nu erg rustig. Dus even geduld....