maandag 13 maart 2023

Lift

Hoppa jij, eruit! 

Lekker op de fiets eerst wat boodschappen gehaald en daarna naar het 'grote' winkelcentrum. Fijn dat het droog was en bovendien niet glibberig en glad.

Even naar de plaatselijke boekhandel geweest om een boek (de laatste van John Irving) dat ik al langer wilde aanschaffen, maar poepoe, wel duur, nu toch gedaan. Kreeg wat terug van de jaarrekening energie en nu vond ik dat ik daar ook wel iets van mocht uitgeven aan mooie zaken, behalve oppotten. Voor mij mooi, want kan me ook voorstellen dat er genoeg mensen zijn die niets met boeken hebben. Of lezen. 




Ok, vooruit, kan ik me moeilijk voorstellen, maar snap wel dat het zo werkt. Zo heb ik weer niets met het verzamelen van porceleinen mini-beeldjes.

Zag ook nog een interessant boek voor mijn broer en kocht ook dat. En dan ook nog het boekenweekgeschenk erbij en gratis een leuk gesprekje over sneeuw bij de kassa. Zo fijn, even gezien te zijn.

Niet alleen is de havermout een stuk duurder geworden (van 0,59 naar 0,79 cent!) maar boeken zijn vrijwel allemaal boven de twintig euro en bekende auteurs en dikkere boeken soms wel boven de dertig. Mijn hele Fun-budget voor een maand.

De meeste boeken leen ik uit de bibliotheek. Maar een paar wil ik echt blijvend bezitten. En momenteel voornamelijk kinderboeken. 






4 opmerkingen:

Bettie zei

Ja er zijn boeken die je gewoon MOET hebben. Ter geruststelling, dat worden er steeds minder!

izerina zei

Inderdaad de boekenprijs stijgt ook. Maar soms heeft de bieb een boek niet en dan wil ik nog wel eens kopen.

pourquoi pas ??? zei

Het wordt wel weer wat dat winkelcentrum he?. Wij waren er maandag. Na al die jaren vreselijke plek was ik blij verbaasd.

Mevrouw Niekje zei

Die havermout is inderdaad al een aantal weken flink duurder, verwacht niet dat het ooit nog minder wordt. Gelukkig blijft het relatief goedkoop ontbijt voor mij met 1 deel havermout, twee delen water en 1 deel melk. Beetje kaneel en stukjes appel of banaan.