donderdag 16 maart 2023

Stemmig

Eerst maar eens mijn stem uitgebracht dan heb ik aan mijn burger 'plicht' voldaan. En mijn morele plicht, want ik weet maar al te goed dat er genoeg plekken in de wereld zijn waar dat niet kan. Lekker dik rood potlood op de locatie trouwens. Kon ik mooi mijn keuzes rood maken. 

Daarna maar wat spullen bij de Kringloop gebracht. Niets gehaald, dat mag niet van mijzelf; eerst even opruimen voorlopig. En daarna even rondje fietsen. Wat een heerlijk weer zeg. En blij dat ik kan fietsen. 

Wat boodschappen gehaald en daarna weer huiswaarts. Omdat alles nog vrij nat is in de tuin, nog niet zoveel zin om dingen te doen. En bedacht op de fiets of ik het nou echt wel zo ontzettend leuk vond. Die tuin. Van de waaibomenschutting was een plank gewaaid. 

Geen zin om enorm te investeren in wel een mooie schutting (aan mijn kant dan), maar wel iets wat eigenlijk beter zou zijn. Zo is het bezit van een tuin ook een constante energie- en geldvreter. Naast natuurlijk ook energie-gever!

Een balkon is dan overzichtelijker. Of gewoon alles betegeld en zo'n tuinset erop, uiteraard onder een afdak. Kan je zelfs stofzuigen die tegels, geen sprietje natuur in de tuin :)  Heerlijk!




3 opmerkingen:

Alice K. zei

Vandaag mijn vrije dag en het motregende zachtjes. En koud buiten. Toch maar in oude winterjas naar buiten en viooltjes in bakken gezet. In plaats van stofzuigen en dweilen binnen 😉.

En het resultaat is prachtig! Het geheel van mijn tuin is nogal slordig met rondslingerende oude bloempotten en vermoste paden en terrassen en groen uitgeslagen oude schuttingen, maar ik zie alleen de prachtige details: de viooltjes, de narcisjes die bloeien en de magnolia die bijna gaat bloeien...

Naast geld- en energieslurper toch ook energiegever 😉

Fijne dag 🌷
groetjes, Alice K.

Mevrouw Niekje zei

Ons dakterras is betegeld, maar we hebben wel mooie bomen in grote potten, hangplanten en kruiden. Ook een insectenhotel en een klein tuinsetje, geen afdak! Zodra het mooi weer wordt ga ik in het weekend lekker buiten zitten, kan me er nu al op verheugen!

Sylvia zei

Ik heb nepgras op mijn balkon. Hoe vind je dat? ;)