maandag 5 augustus 2019

Eerste maandag van de nieuwe maand

Gisteren enorm genoten van de F1 van Hongarije. Max startte daarin voor het eerst in zijn loopbaan op Pole Position en reed lang, heel lang op de eerste plek. Totdat Hamilton nog een tactische bandenwissel uitvoerde en daardoor nog harder kon rijden en Max net in de laatste 4 ronde inhaalde.

Maar het bleef spannend daardoor. Want natuurlijk zat Max op zijn hielen.

En in de avond met veel plezier naar Zomergasten gekeken. Een interessante schrijfster met een aantal interesses die ik deel met haar, wat het nog prettiger maakte. En altijd weer prettig om aan het denken te worden gezet, daar zijn die grijze celletjes tenslotte voor. Maar toch kwam ik niet goed erachter wie de vrouw Hanna Bervoets nu is. Het analyseren van dingen is ze erg goed in, maar haar eigen wereld, die houdt ze liever voor zichzelf. Dat kwam pas aan het einde toen ze vertelde over hoe haar chronische ziekte haar leven beinvloedt.

Die eerste scene bijvoorbeeld daar miste ik vanuit haar empathie met wat die dieren overkomt. Ja..hoe de scene nog aangrijpender en dramatischer in elkaar werd gemonteerd, maar wat doet het haar?Vanochtend traditiegetrouw, of eigenlijk is het routine-getrouw, mijn rondje Bless the House gedaan. Op het oog is het weer netjes. En oh ja..omdat het de nieuwe maand is, mijn wasmachine op 95 graden laten draaien (met 3 witte onderbroekjes erin, kan geen kwaad die krimpen niet enorm) en het doucheputje van haren etc ontdaan (dit vind ik echt het allersmerigste klusje, maar het moet regelmatig, aan de haren te zien). Dus adem in en hoppa, voor je er erg in hebt is ook dat weer gedaan.

Lekkere koffie gemaakt al zeg ik het zelf en daar ook bewust van genieten. En dan ook nog maar weer een sollicitatiebrief eruit gooien. Ook dat hoort erbij. Of misschien wel twee als ik de 'kracht' heb, dan hoef ik morgen even niks. Op dat vlak.
3 opmerkingen:

 1. Ik had hetzelfde met Zomergasten, je leerde de schrijfster niet echt kennen en dat is juist de kracht van het programma. Jammer ik vond deze aflevering minder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb direct weggezapt na de eerste, echt gruwelijke, beelden. Kreeg pijn in mijn maag toen ik op de achtergrond die dieren maar zag blijven vallen en kon me niet concentreren op het gesprek.
  Toen nog even geprobeerd maar vond het gesprek niet boeiend, beetje dameskransje...ik begrijp dat het later boeiender geweest i.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Na die huishoudelijke taken smaakt een kopje koffie ook extra lekker vind ik altijd. Zelf geniet ik ook altijd erg van mijn koffie rond 10 uur. Dat is echt een rustmoment en lekker.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.