zaterdag 10 augustus 2019

The Clinton Affair gekeken

Interessante documentaire op NPO (nu nog gedeeltelijk gratis te bekijken online en anders via NPO Start) over wat eerst bekend stond als De Monica Lewinksy affaire, maar nu doordat de tijden veranderd zijn en ik denk ook door de invloed van de #Metoo beweging omgedraaid. Want het gaat erom wat hij zich permitteerde en vooral dacht waar hij wel mee weg kon komen. En niet alleen met juffrouw Lewinksy.Die honger naar macht ook van het echtpaar Clinton. Weten hoe je man in elkaar zit, maar toch dit gedogen. Ogenschijnlijk. Want niemand weet hoe ze echt met elkaar omgaan. Misschien slaapt hij al jaren in de rechtervleugel en Hilary in de linker.

Maar ook hoeveel spelers in dit spel. En het spel is al eeuwenoud. Iemand met macht is aantrekkelijk(er). Maar dus ook iemand met zwakke plekken waar zijn vijanden hem op kunnen aanvallen en laten wankelen en wellicht laten vallen.

Maar dat afzetten is dus niet gebeurd. En Clinton blijft tot op heden een populaire man. Lewinsky blijft die fatale vrouw.

Net als Adam en Eva. Het was haar schuld tenslotte.
4 opmerkingen:

 1. En bij een Franse president of vroegere Nederlandse prins zou het gebeuren geen probleem zijn geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het gelieg, gedraai en de zwartmakerij was ontstellend. Sterke vrouw uiteindelijk, die .Monica.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh sjips, helemaal gemist. Ik ga op NPO Start kijken.

  Ik vind het ook heel goed dat ze nu de zaak hebben omgedraaid en het probleem - in ieder geval in de titel van de documentaire - bij Clinton hebben neergelegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Best interessant, maar ik ga niet kijken. Het heeft me te lang geduurd allemaal. Hetzelfde had ik bij Holleeder

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.