zaterdag 17 augustus 2019

Zen met Bob Ross

Net voordat ik naar mijn slaapkamer vertrek, kijk ik graag nog even op de zender Viceland die Bob Ross uitzendt.

Hij schildert op een ogenschijnlijk eenvoudige manier landschappen en hoppa...weer een happy little tree erbij en nog een leuk hutje met 2 paletstreken. Het lijkt allemaal zo makkelijk te doen, dat ik bijna ter plekke dit ook wil gaan doen. Voor de gein van het doen. Voor de rust die hij uitstraalt. En het plezier wat hij heeft in het doen. Vooral het plezier.

En zijn ontspannen manier van praten, vandaar dat veel mensen heel ontspannen van zijn programma's worden. Net als ik.


En die lekkere klodders verf op zijn palet. Dat is andere koek dan een kloddertje Roze hier!

Op Youtube zijn er nog veel, heel veel van zijn lessen terug te vinden. Urenlang die rustgevende stem. Heerlijk!

8 opmerkingen:

 1. Ontspanning kan ik ook wel gebruiken, leuk. Ik ga zeker meer bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan het me helemaal voorstellen, geen idee dat hij nog ergens te zien was. Wel op youtube ja, daar ben ik wel eens iets tegengekomen, maar niet op TV. Het lijkt inderdaad makkelijk en ik had hetzelfde als jij, om het ook te willen doen, maar nooit van gekomen. Toch hoor ik van mensen dat ik, omdat ik beeldend lees... echt wel eens heel leuk zou kunnen schilderen. Mijn jongste zus schildert wel, en verdienstelijk ook.. helaas heeft ze reuma en haar handen kunnen dit niet lang aan, maar zo'n 1.5 per dag een paar keer per weekt lukt haar echt. Zo knap! Blijf genieten, ik ga eens kijken of ik die zender ook heb... Dankje voor de tip! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kende hem niet. Vroeger keek ik op tv wel eens naar een andere schilder, maar ik heb geen idee wie dat dan was.
  Schilderen kan ik niet. Boetseren ook niet. Maar ik heb weer andere dingen die ik wel goed kan en dat is voor mij ook ontspannend.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is best leuk om via wiki wat meer weetjes over hem op te zoeken. Bijvoorbeeld dat hij een militaire carriere heeft gehad en zich na afloop daarvan had voorgenomen om nooit en te nimmer meer zijn stem te verheffen. Of dat hij van ieder schilderij op tv drie versies maakte: een als voorbeeld voor een aflevering, die in korte tijd op het doek moest kunnen staan, dan het exemplaar dat hij in de aflevering zelf maakte, en later nog een exemplaar dat hij helemaal uitwerkte en afmaakte.
  Ik word helemaal rustig van zijn afleveringen, ideaal om voor het slapengaan naar te kijken, geruststellend en stressverlagend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Laatst leuke minidocu gezien over de verdwenen schilderijen van Bob Ross. Staat op youtube, Where are all the Bob Ross Paintings? We Found Them.Ik zal niks verklappen, moet je gewoon even kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het programma van Bob Ross, hoe hij sprak en schilderde, het werkte enorm op mijn lachspieren. Ook erg ontspannend is dat natuurlijk. Zal hem eens bekijken via you tube. of hij nog steeds dat effect op mij heeft. Ben nu tientallen jaren ouder dus wie weet raak ik helemaal relaxed.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. We hebben op het werk een keer een bob Ross workshop gedaan. Heel leuk maar nog lastig

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.