maandag 12 augustus 2019

Wie is je vader en wie is je moeder?

Eindelijk was de omslagdoek/sjaal voor de schoonmoeder van mijn dochter klaar. Toevallig net op de dag dat het Offerfeest (feest voor moslims) begon. Goede timing voor dit kadootje.

Ik heb online opgezocht hoe je dit breiwerk mooi kan blocken (mooi in model stomen) en met behulp van wat tuinstoel-kussens, heel veel spelden (en goed nakijken dat er geen enkele achter blijft) en een stoomstrijkijzer is dit heel erg goed gelukt, al zeg ik het zelf.

Ik had wat banen in kabelpatroon gebreid en dat krult dan altijd wat meer in dan 'normale' steken. En de rand wordt zo ook netjes recht in plaats van nogal kronkelig.

Vanochtend op tijd uit bed - het is weer een gewone 'werk' week tenslotte en zo heerlijk dat ik nog steeds blij word van mijn rondje Bless the House. En dat ik er de energie voor heb.

Het hele weekend nergens heen geweest, niet eens een boodschapje gedaan want ik concludeerde dat ik genoeg in huis heb. En het is prettig om even her en der te kijken, maar dat leidt vaak tot kopen en dus maar even niet nu. Maar dankbaar dat er nog steeds meer dan genoeg is. Meer dan genoeg.

En ook maar weer vrolijk verder met solliciteren vandaag.

Zomergasten vond ik interessant om te kijken. Maar moest wel even doorzetten, merkte ik. Zoveel nieuwe dingen geleerd over een continent waar ik eigenlijk weinig van af weet. En wat een mooi persoonlijk verhaal over de hoofdpersoon. Pas aan het eind. Maar de aloude Surinaamse vraag: wie is je vader en wie is je moeder, werd daar fraai beantwoord en daardoor werd het eindelijk een interessanter gesprek. En begreep ik beter waarom Nina zo gegrepen wordt door Zuid-Amerika.

Werd alleen een beetje afgeleid omdat zij iedere keer haar ogen heel erg groot maakte bij zowat elke zin die ze uitsprak. Tic van mij om daar op te letten natuurlijk hahah..


Zomergasten niet helemaal uitgekeken, want dat is eigenlijk een beetje te laat voor me. Maar kijk het later nog wel af via NPO Start.

Mijn kopje filterkoffie smaakt heerlijk en ik besef goed dat die kleine dingen waarderen het leven mooier maken.

Hoop dat er vannacht ruimte is om wat vallende sterren te zien. Altijd weer bijzonder. Gewoon gratis entertainment.

1 opmerking:

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.