woensdag 14 augustus 2019

Grote Leider/lijder

Omdat het hier soms heel erg stil is in huis, is het doordringende geluid als van een Koreaanse Nieuwslezeres nogal aanwezig. De buurvrouw belt denk ik dan urenlang met de Grote Leider en dan bij voorkeur als ze de was buiten ophangt. Mobiel in de linker kimono-borstzak en bellen maar. Wel hard praten want anders horen ze je niet.
Kan het meestal wel negeren, maar hahah...nu even NIET.

Dus maar even het brein kalmeren en luisteren naar iets met een harp (hoe bijbels) en Philip Glass.

Zoooo...

Beter??

Veel beter!

(oh, help, krijg trek in een Snickers!).Moest wel weer enorm lachen om deze Australische nieuwslezer:En lachen is altijd goed. Vooral om alles weer te relativeren. Gisterenavond bericht dat kleindochter niet zo lekker is. Of ik eventueel kon oppassen, maar misschien ook niet, want eerst even langs de huisarts en kijken hoe ze zich vandaag voelt.

Dan sta ik dus al vroeg klaar om eventueel te kunnen vertrekken, alles klaargezet daarvoor en zie dan dat de treinen niet tot haar station rijden. Dat ik er zo ontzettend lang over doe om een stukje wat ik met de auto in 25 minuten rijd met OV te doen, dat ik daar bijna boos over word, maar ook weet dat dit totaal onzinnig is. Het is zoals het is. Boos worden zorgt er niet voor dat ik opeens wel een auto heb. Of een prive-helikopter. Of grote drone.

Ik heb geen auto meer en reizen kost daardoor extra tijd en helemaal als je ergens zo snel mogelijk wil en moet zijn. Laat los, adem in, adem uit. Doe die omroepster even na en lach maar weer.

Plannen weer gewijzigd en gelukkig maar want kleindochter kan gewoon naar de opvang, met een puffertje tegen de benauwdheid. En spelen met andere kindjes leidt lekker af.
5 opmerkingen:

 1. 't is een han-bok :) Kimono is Japans.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik klikte eerst op Lavinia en zonder het uit te zetten daarna op die vrouwelijke nieuwslezeres. Kreeg ik de harp op de achtergrond bij haar enthousiaste verhaal. Heel gek. Daarna alles weg en die Australier. Zit nu nog steeds te lachen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie uitvoering van het stuk van Philip Glass!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wel lastig als het ov zo onhandig georganiseerd is, dat je daardoor moeilijk op sommige plekken kunt komen vind ik. Ook gezien het milieu. Hier op het platteland is het ook niet te doen zonder auto. Er rijdt hier geen ov.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou ik heb er van genoten, heerlijk en idd goed om te relativeren;)

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.