zaterdag 24 augustus 2019

Kent u die mop van die vrouw die zou gaan oppassen?

Die ging niet!

Nou ja, ik wilde wel en had alles de avond ervoor klaargelegd, voorbereid, nog een laatste was gedraaid die ochtend. Dingen ingevroren die niet in de koelkast goed zouden blijven, vooral met het warmere weer dit weekend en komende week. Fruit maar meenemen, denk eraan vuilnisbak te verschonen.

Uitgezocht wanneer de trein ging en omdat ik kleindochter uit het KVD moest ophalen, uitgezocht hoe ik daar het beste kon heenreizen, want niet in de wijk van dochter, maar verderop. Lopen (mmm...alleen een fietspad en lees dat ik ergens onder de weg en water moet doorsteken er geen stoepen zijn overal, misschien toch maar de tram en bus). Is OV opgeladen genoeg, alle logeerspullen mee. Enfin...de welbekende zaken die je doet als je een paar nachten elders verblijft.

Komt schoonzoon op het vliegveld erachter dat zijn paspoort niet meer geldig is. En noodpaspoort laten maken is nogal kostbaar in zijn geval en bovendien te weinig tijd, dus zijn reis helaas afgeblazen. Zijn grootmoeder was inmiddels al begraven, dus daar wist hij van dat hij niet bij kon zijn.


Afbeelding van jacqueline macou via Pixabay 


Moest er eigenlijk alleen maar om lachen toen ik het van mijn dochter doorkreeg, als in tsja....dat gebeurt hem waarschijnlijk ook maar één keer want zijn lesje wel geleerd. Duur lesje, want ticket was geboekt en kan niet meer teruggestort worden. Gelukkig alleen voor de heenreis.

Kennelijk ben ik toch tamelijk flexibel, want ik schoot niet in de stress en kon er oprecht om lachen en heb ik nu gewoon een 'vrije' week en kon in ieder geval de propvolle groenbak nog laten legen, want anders zou de lege bak een aantal dagen aan de straat staan en dat is zo eenzaam voor die bak.

Kon rustig de was van de droogmolen halen. En vooral genieten van de rust in mijn hoofd. Niet meer overkokende hersens door een wijziging van de plannen op het allerlaatste moment. Maar gewoon laconiek accepteren dat dit is hoe het is en dat er ergere dingen zijn. En dat het verder niet mijn probleem is. Want daar ben ik nogal snel toe geneigd. Malen over problemen die niet aan mij zijn om op te lossen.

Koffer uitpakken, spullen in de kast en klaar.


8 opmerkingen:

 1. Jij bleef rustig,maar het jonge stel?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat het beter met jou gaat.

  Jammer dat je schoonzoon niet bij zijn familie kan zijn, maar soms zit het gewoon even niet mee. Hopelijk kan hij over een tijdje weer gaan en zijn familie knuffelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dát vergeet je maar één keer.Volgens mij moet een paspoort als je buiten Europa reist zelfs een half jaar nog geldig zijn. Dus als je op stel en sprong in een vliegtuig wilt/moet stappen moet je eerder een nieuw paspoort aanvragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Idd, je bent zeker flexibel! Petje af!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer voor je dochter en schoonzoon dat het familiebezoek niet doorgaat. Maar ja, het is nu eenmaal niet anders. Ik vind het fijn voor je dat je het zo goed opvat.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je bent langzaam maar zeker een heel andere vrouw aan het worden, een ze vrouw die glimlachend van het leven geniet! Applaus voor jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.