woensdag 6 januari 2021

Anders

Kerstster bij het keukenraam weggehaald. Het is vandaag 6 januari immers. Uiteraard kon ik die ster ook direct na Kerstmis eraf rukken, maar dat licht en de belofte van lichtere tijden deed me goed.

Mijn Kerststuk op de eettafel weggedaan. Nu is het weer opgeruimd. En wie weet wat ik denk en of ik uberhaupt nog kan denken tegen de tijd dat het Kerstmis 2021 is. 

Ook kwam mijn kleinere klikko van de week en werd de grotere meegenomen. Fijn, want daardoor iets lagere belastingdruk. Waar ik nu zeker weten geen kwijtschelding voor kan krijgen. 

Keek naar Miss Marple op BBC First en opeens was het een geheel andere Miss Marple. Nou ja...andere actrice. En waar ik me ook al aan stoorde (als Agatha Christie liefhebber) dat ze soms een andere draai gaven aan het verhaal. Zat ik te wachten op een beeld dat op iemand viel...maakten ze er iets heel anders van. En nu dus die andere actrice. 
Zag trouwens dat ik voor de post "Kleding" voor heel 2020 nog onder de € 200,-- ben gebleven. Zelfs met die 'dure' jas. 

Verder even gekeken naar een andere thuiswerkplek dan aan de eettafel, met de eetkamerstoel. Wel 'gezellig',  - al is er hier niemand anders in huis hoor - maar misschien op de lange duur niet zo ergonomisch verantwoord. Blij dat ik kan uitwijken naar een andere kamer in mijn huis en dat ga ik eens uitproberen. Kijken of de Wifi goed genoeg is (en ja...anders kan ik altijd nog een wifi-versterker aanschaffen) en goed letten op houding en stoel. Het leuke is dat ik het allemaal kan uittesten. Ik zit nergens aan vast. Al zou ik onder de trap willen gaan zitten in de voorraadkast. Dat is wel de koelste plek van mijn huis, misschien iets voor de zomer??

Het sluit allemaal aan bij het gevoel wat je hebt bij een vers nieuw jaar. Alles wordt misschien morgen wel anders. 

Als ik nu de dingen anders doe. Of er anders over denk. Als die vaccins ervoor zorgen dat alles anders gaat worden. 7 opmerkingen:

Iris Papilio zei

Laten we hopen dat het allemaal weer anders wordt, meer normaal eigenlijk...
Een goede plek om te zitten of te staan is echt nodig hoor. Misschien dat 'de baas' het wel voor je wil betalen, mocht je echt iets aan moeten schaffen. Of in ieder geval een deel. Je hebt prima zitkrukken (eerlijk gezegd heb ik op een bureaustoel nog nooit lekker gezeten, zelfs mijn eigen bureaustoel niet) maar ook mooie kleine werkplekjes in de vorm van een bureautje dat bijvoorbeeld op sta- en op zithoogte kan worden ingesteld. Tegenwoordig heb je wsl niet veel werkplek nodig om dingen vanaf te lezen of neer te moeten leggen. Zeker met thuiswerken gaat vast alles digitaal.

Lena zei

Ik werk al vanaf maart thuis en heb ervaren dat het fijn is om op een andere plek te werken dan de huiskamer of keuken. Mijn pauzes neem ik wel beneden. Mijn werkgever stimuleert het om tijdens werktijd even naar buiten te gaan. Wij gebruiken ommetje dat is een appje van de hersenstichting, is gratis en echt leuk. Misschien heb je iets aan mijn tips. Succes met je nieuwe werk in elk geval.

izerina zei

Goed,dat je een "gezonde"werkplek creert. En deze miss Marple vind ik een schatje. Ik heb de actrice nog gegoogeld.

Anoniem zei

Misschien heeft de nieuwe baas goede bureaustoelen op het werk staan die je mee naar huis mag nemen zolang de lockdown duurt. Vraag het gewoon. Hij wil tenslotte ook niet dat je uitvalt door slechte zithouding.

Siebrie zei

Ik sluit me bij bovenstaande reacties aan: maak een lijstje en vraag je werkgever wat er via hun mogelijk is. Een wifi-versterker lijkt me logisch, een goed (tweede) beeldscherm ook.

Voor het thuiswerk: mijn man en ik werken allebei voltijds thuis. Hij in de inpandige slaapkamer/kantoor/berghok (zonder ramen) en ik in de keuken. Toen onze twee meiden dit voorjaar ook nog 2 maanden thuisonderwijs hadden, was dat allemaal wel wat krap. Gelukkig is mijn man IT-er en hebben we genoeg computers/laptops/tablets/schermen in huis.

Jo zei

Ik vond het erg jammer dat er ineens een "nieuwe" Miss Marple kwam. De oude (Geraldine nogwat) beantwoordde precies aan het beeld dat ik van Miss Marple had als ik de boeken las/lees.

Nou ja, de verhalen en de hele entourage zijn nog steeds een genoegen om naar te kijken ...

Een hartelijke groet van Jo.

Kliefje zei

Ik hoop toch echt dat je in de loop van 2021 ergens naartoe kunt, een kantoor. Gun het je om leuke nieuwe mensen te leren kennen.