vrijdag 1 januari 2021

Eén

Zo, de eerste dag van een heel nieuw jaar.

Lekker schoongedouched het Nieuwe jaar in. Schone kleren, dat voelt prettig (en had gisteren een paar appelbeignets gemaakt, van 1 appeltje, gewoon zin in om te doen in een heel klein laagje olie, dus dan is het helemaal prettig om niet als een oliebol te ruiken, dag 1 van het nieuwe jaar.

Denk dat ik vandaag de Kerstboom ga opruimen. Lekker ontspannen werkje. Kunstkerstboom, dus inklappen en in de doos en tot over een maand of 11. DV.

Las dat er maar, of toch nog, één persoon met oogletsel naar een Oog-ziekenhuis in Rotterdam moest. Veroorzaakt door vuurwerk. Dat is stukken minder dan vorige jaren, dus lijkt me dat als men de zorg structureel minder wil belasten, dit er wel in mag houden. Vuurwerkverbod. Maar dan wel graag iets vanuit de gemeente georganiseerd. Iets prachtigs om naar te kijken als we allemaal weer op een plein mogen staan en kunnen samenkomen eind van dit jaar. Want ik hou wel van vuurwerk, mooi siervuurwerk. Zo kunnen we die traditie een beetje ombuigen naar iets moois en positiefs.

Heerlijk kopje koffie, de eerste van het jaar en op mijn eerste 'vrije' dag van mijn werk. Want een Nationale Feestdag, 1 januari. Hoera!

En daar zijn weer de klanken van het Nieuwjaarsconcert uit Wenen. Soms zijn die vaste tradities heel troostend. Zelfs voor een lege zaal.

Wens jullie voor vandaag een ontspannen dag, al weet ik van sommigen dat dit niet kan door omstandigheden. Of gewoon omdat je wel moet werken. In de zorg. Of bij andere bedrijven die 24/7 werk leveren. 

Ben ik gewoon een luxe-paardje met mijn vrije dag. 6 opmerkingen:

Lot zei

Is inderdaad een leuk begin van een nieuwe baan met een vrije dag, goed geregeld

Mevrouw W. zei

Wat een lief paardje! En begin jij het jaar maar met een vrije dag. Nog even en je mag aan het werk. Alvast heel veel succes en plezier met je baan.

OpnieuwBeginnen zei

Wat een bewogen jaar voor jou en je gezin! Gisteravond keek ik naar de top2000 en heel kort naar Youp en Guido. Dat Guido de Corona crisis benoemde plus de overbevolking vooral in Nederland. Maar allengs werd het gezapig, dus bleef ik kijken naar top2000.
De ME heeft in diverse wijken dicht bij huis op groepen jongeren gejaagd. Teveel vuurwerk, ik miste Spanje, want daar veel minder vuurwerk.

Dat het geldschip bij jou mag aanmeren dit jaar.

izerina zei

Ja jij gaat weer het verschil merken tussen werkdagen en vrije dagen. Geniet van je vrije dag

klaproos zei

.... dat filmpje vind ik zó zielig..... bah...
Maar het nieuwe jaar mag voor jou "alle geluk " van de wereld brengen. dat gun ik je


Gelukkig Nieuwjaar
xxx

Mirjam Kakelbont zei

2020 is voorbij; verder wil ik er geen woord over kwijt. Ik wil vooruitgang!
Een blogster noemde 1 januari een Goede Vrijdag en ik vond dat een briljante vondst.
Alle goeds voor 2021. Met vooral wat financiële ruimte.