vrijdag 15 januari 2021

Kleurenfilter

Toen ik vorig jaar (haha...dat klinkt zo lekker ver terug) als enige 'uitje' mijn vrijwilligerswerk had, deed ik mijn best om er verzorgd en ook leuk uit te zien. Met de middelen die ik had. Maar ik dacht erover na wat ik de vorige keer aan had gehad. Niet elke week dezelfde combinatie, maar best ingewikkeld want zoveel kleding heb ik niet.

Moet het hebben van combineren met sjaals, oorbellen en in de winter bijpassende sokken of een ander vest. En 'rare' sneakers. Die ik ook nog voor het grootste gedeelte kreeg van mijn zoon toen hij een tijdje in de US woonde. Had hij superhippe sneakers meegenomen die hier niet te koop zijn. Dat was al in de tijd van het C allcenter, dus ook al weer vorig decennium.

Broeken heb ik ook niet heel veel, maar genoeg om tussentijds (en nu opletten wanneer, want het moet dan wel allemaal weer op tijd droog zijn. In de zomer nooit een probleem) te wisselen van of die zwarte of die jeans. Kreeg van mijn dochter wel een skinny jeans, maar ik hou niet zo van dat superstrakke en niet zoveel voor mijn figuur (lees Pompoen met klapkuiten) doende broeken. Vorig jaar (daar is hij weer) wel 1 jeans erbij gekocht, want de andere broek die ik kreeg van mijn dochter ging toch wel erg slijten en ik vreesde op een dag er finaal uit te scheuren. Niet vanwege te strak, maar vanwege stofmoeheid.

Voor de zomer heb ik wel een zogenaamde flodderbroek van een mooi merk, maar die is te dun voor de winter, op een koud perron met lekkere oostenwind. 

Maar dus nadenken, dat heb ik eigenlijk altijd gedaan, over welke indruk ik wil achterlaten. Rood is altijd een opwekkende, spicy kleur. Dus wil ik geen slome Sjaantje lijken, dan zijn daar de rode accessoires. Leuke combi met rode ogen.

Oh ja..ik weet al jaren heel goed welke kleuren mij niet staan. Ik val onder de Wintertypes. Dus bruin is niet mijn kleur. Alleen qua kleding dan he. Wel graag heldere kleuren. De papegaai-kleuren zeg maar. Of het "Gekke Wijfie-kleurengamma".


Afbeelding van moonzigg via Pixabay Enfin; had dus goed nagedacht hoe wat en waarom bij elkaar, kreeg ik onderweg naar de afspraak het verzoek het toch maar online te doen die vergadering, want te druk. Kan die outfit ook weer in de kast. In het dossier "Nog niet gezien". Dat klopt niet helemaal, want wel de bovenkant, online. Broek en schoeisel nog niet.

Wel 'vroeg' thuis vandaag. 

Hebben jullie kleuren die je niet staan?
10 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Geel, oker en beige staan mij echt niet.

izerina zei

Oranje en lila,ik houd er ook niet van

Anoniem zei

Ik ben ook een wintertype qua kleuren. Ik leerde een handig trucje van de kleurenconsulent.Combineert goed bij zilver, wat bij goud goed kleurt staat niet.

Luz zei

Ik ben van de pastel en poederkleuren, harde primaire kleuren staan raar bij mij.

Marlou zei

Ha Cellie, wat een leuk stukje!
Ik moet lachen om hoe jij njezelf beschrijft... pompoentje.

Ik heb geen idee, wat voor kleuren type ik ben.
En ik weet ook niet echt welke kleur me wel of niet staat.
Ik doe maar wat.
Rood... ja... daar hou ik wel van.

Soms heb ik een bloedhekel aan zwart en de volgende dag doe ik weer zwart aan. (met rooie ketting)
Echt gek...

Vandaag heb ik een vreemde mengeling van kleuren aan...

groetjes en prettig weekend, Marlou

nicole orriens zei

Ik heb het idee dat geel mij niet staat, maar verder weet ik het niet zo goed. En geel vind ik juist zo mooi zonnig...

Anoniem zei

Ik ben een lentetype (ooit naar zo mevrouw geweest die dat uittest), daar hoort ook geen bruin bij. Laat ik dat nu een mooie kleur vinden. Verder draag ik veel zwart, d.blauw. Kleuren die niet echt bij de lentetype horen.

Lot zei

Felle kleurentype ben ik. Toen ik nog erg dik was had ik een zwarte rok met allemaal bloemetjes en er bij een gifgroen en een fucsiaroze t-shirt. Als ik dat aandeed hoorde ik vaak: wat zie je er goed uit. Met een grijs shirt zou ik een kamerolifantje zijn.

Gisteren een geel en donkerroze trui besteld, ben benieuwd hoe die staan.

Iris Papilio zei

Leuk dat je er zo goed over nadenkt. Ik draag nooit beige... zo saai en ik vind gewoon dat het me niet staat. Verder meestal als basis zwart en dat gecombineerd met andere kleuren. Maar ook vaak zwart/zwart. Met een mooie speld op de trui of een leuke gekleurde sjaal erbij.

Jo zei

Ooit ben ik bij een kleurenconsulente geweest en die vertelde me dat ik een zomertype ben. Ik draag bij voorkeur blauw, maar heb ook veel zwart. Zwart maakt me erg bleek, dus aan het gezicht draag ik dan een sjaaltje met flatterende kleuren. Ik draag geen geel, geen groen, geen grijs en geen beige. Vooral beige: dat vind ik zo'n kleurloze kleur, echt het toppunt van saaiheid!
Verder probeer ik felle kleuren te vermijden, die doen echt niets voor me.

Een hartelijke groet van Jo.