zondag 3 januari 2021

Instinker

Verleden week al diverse documenten ontvangen over mijn nieuwe werk. En mijn laptop en telefoon. Grote instinker/valkuil voor mij is om dan direct aan de slag te gaan en maandagochtend als beste van de klas helemaal gereed te staan. Kijk mij toch eens goed mijn best doen!! Zelfs in mijn vrije week nog huiswerk gedaan.

Maar dat hoeft helemaal niet.

Want er werd mij verteld dat ik maandag maar eens moest gaan kijken of ik mijn laptop aan de praat kon krijgen. En dat ik daar waarschijnlijk wel de dag mee zoet zou zijn. 

Dus laat zitten in de doos, de werktelefoon en de laptop in de tas. Maandagochtend mag je kijken of het je lukt om ze up and running te krijgen, de laptop idem dito. Hou op tijd je pauzes en aangezien ik niet een managersfunctie heb, maar echt helemaal onderaan de ladder begin qua carriere en salaris, hoef ik me ook niet enorm uit te sloven. Ook een valkuil. Die alleen maar naar het pad van Burn out leidt. Perfectionisme en het perse erg goed willen doen. Zie mij!!

Gewoon goed is ook genoeg. En ik ben goed in wat ik doe. Dat weet ik, zonder arrogant te willen klinken. Dus geef die 100% en klaar. Wilde mijn eerste afspraak bij de tandarts al verzetten, want - valkuiltje 2 - wilde geen verkeerde indruk geven, maar gelukkig sprak zoonlief me even toe. Dat de zorg voor mijn gezondheid nu op nummer 1 zou moeten staan en dat vrijwel alle werkgevers snappen dat je wel eens naar de tandarts, of huisarts of iets moet. En helemaal dat nu met Corona alles anders loopt. 
Dus even besproken met mijn manager. Geen probleem. Maar dat is echt oud gedrag. Dat mijn werk zo min mogelijk last van mijn privé leven heeft. 

Natuurlijk hoop ik dat mijn contract te zijner tijd wordt omgezet in een vast contract. Maar ik heb inmiddels wel geleerd dat dit niets zegt. Ontslagen ben je in een wip en dan kan het hele circus van weer solliciteren, weer jezelf op de markt moeten zetten weer van voren af aan beginnen. 

Dus; morgenochtend is het vroeg genoeg om er klaar voor te zijn. Als het 'normaal' was dus gewoon mijn eerste werkdag op kantoor, zou dit namelijk ook zo gaan. Je werkplek inrichten, kijken wat de methodes zijn en voorgesteld worden aan de collega's en dan gaan met die banaan. Dus ik hoef niet morgenochtend om 08.30 uur al direct als eerste een banaan achter de kiezen te hebben. 


Afbeelding van pony xie via Pixabay 

Nu nog even genieten van een vrije zondag. 


14 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vind het zo leuk voor je!
Marijke.

vlasje zei

100% is ook nog heel veel. Gewoon je best doen en niet de beste willen zijn is genoeg. Je ervaring en levenskennis zal de doorslag geven, niet je overijverig zijn. Veel succes en vooral ook plezier!

zeeuws knoopje zei

Veel succes!

pourquoi pas ??? zei

Wat ben ik het weer met je zoon eens. Heel veel plezier morgen.

KnutzEls zei

Veel succes!

mrs H. te B. zei

Ik wens je morgen een fijne en plezierige, zo ontspannen mogelijke (want spannend is het tóch) eerste werkdag

Marie zei

Succes morgen🍀

Bertiebo zei

Een van de leuke dingen van werken, dat je dan een vrije dag hebt en vakanties. Werk ze, morgen

Roelie zei

Succes en veel plezier

Mevrouw W. zei

Fijne eerste werkdag vandaag.

Anoniem zei

Fijne eerste werkdag gewenst ...en wat goed dat je niet in je instinkers trapt
Geniet van je koffiepauze straks(zet desnoods de wekker)

Anoniem zei

Ik heb met vallen en opstaan geleerd dat 80% ook héél goed is, je krijgt dan nl. een 8!! Dat is een heel mooi cijfer.
Veel succes en arbeidsvreugde gewenst.
Groet, Gerda

OpnieuwBeginnen zei

Succes. Ik hoop voor je dat je tot de aow gerechtigde leeftijd inkomen uit werk houdt.

Mirjam Kakelbont zei

Dat je van je zoon iets kan leren, vind ik lief! Wat een wijze woorden van hem.