maandag 4 januari 2021

Vroeg thuis

 Het voordeel van thuiswerken. Je bent binnen 1 minuut thuis. 

Laptop opgeruimd, wel bij de hand want morgen weer een werkdag, maar niet in het zicht laten liggen en in de verleiding komen om toch nog eventjes...Nee. Zoals Annie altijd al zong: Tomorrow..

Het nadeel van thuiswerken en dan met name 'gedwongen' door de Lockdown, dat het rete-eenzaam is. Online kan ik natuurlijk contact maken, maar ik weet niet wie mijn collega's zijn, want ook de sollicitatie ging geheel online, dus geen rondje door 'het kantoor' gedaan. 
En mijn manager was vandaag vrij. 

Dus maar doen wat er moet om thuis te kunnen werken. Alles op wifi aangesloten, wachtwoorden nagekeken, ingevoerd en genoteerd, want onthouden dat gaat 'm niet worden. Want zoveel systemen waarbij ik aangemeld moest worden. Pfff..
En uiteraard contact met de helpdesk, want er ging toch iets niet zo lekker bij het online komen en inloggen op het werksysteem. Maar uiteindelijk ook gelukt. Ook in mijn telefoon kreeg ik dat mini-kabouter sim-kaartje erin gefrot. Heb zelf een andere merk telefoon, maar gelukkig ooit wel zo'n telefoon in handen gehad en niet geheel simpel, dus ook dat lukte. Even naar 'huis' bellen om te zien welk nummer ik had gekregen. Wat er op het Simkaartje stond kon ik zonder vergrootglas niet lezen.


 

Koffiepauzes genomen, maar ook wel nodig want bij tijden stond de computer te stampen en 'kon' ik ook niets doen. En wat literatuur doorgenomen en voor ik het wist zat ik in het donker, knipte mijn schemerlampje aan en wist ik dat het alweer bijna tijd was voor einde werkdag. 

Maar mis inderdaad feed-back. Doe ik het goed, snap ik het, waar kan ik zaken vinden. Wat leuk dat je er bent. Dat moet ik nu allemaal zelf uitzoeken, want het werk wat ik ga doen is geheel nieuw. Wat wel bij me past. Ik hou ervan om zelf erachter te komen hoe zaken het beste werken. Systemen op te zetten. Wil altijd erg graag meedenken. 

Nu duik ik van de werkplek de keuken in en ga ik een gezonde maaltijd maken. Heb wel wat energie nodig merk ik. 

12 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

De kop is eraf! Ondanks dat je de collega's en feedback mist, klink je positief.

Jeanneke zei

Petje af, ben onder de indruk.
Eet smakelijk en succes verder gewenst, vooral bij en met gebrek aan feed-back en collegae...
Groetjes,

Jeanneke.

Anoniem zei

Volgens mij ben je een zeer snelle leerling en zullen ze blij zijn met je!

Iris Papilio zei

Zo, je eerste dag zit erop! Zal allemaal wel wennen zijn, maar ik hoop zo dat je er de voldoening uithaalt die je zo nodig hebt! Werk ze morgen 😉

klaproos zei

pfweeeeee weee, knap van je hoor,
ik denk ook dat ze met jou een pittige leerling in dienst hebben genomen :-)

Bertiebo zei

Een goed begin zo te lezen en je weet een goed begin... Het lijkt mij overigens knap lastig dat thuis werken

franca zei

Heerlijk om te lezen dat de baan je goed doet.

izerina zei

Fijn,dat het goed ging. miscchien ooit een keer naar "kantoor"?

"Hanneke" zei

Thuiswerken: het heeft een paar voordelen, maar ook heel veel nadelen. En dan werk ik al eeuwen in mijn vak, en al heel lang in deze zelfde baan.... Maar ik mis mijn collega's, ik mis wat "lucht" in de dag... Ik wil zo graag even tussendoor iets over mij vertellen, en andere kletsverhalen aanhoren, even horen hoe het met een bepaalde zaak, een bepaald mens gaat. Maar alles gaat zó efficiënt, via de Zoom...

nicole orriens zei

Ik kan me voorstellen dat als je een baan hebt, het wel zo prettig is om daar ook naartoe te kunnen. Anders ben je alsnog hele dagen alleen thuis.

Mirjam Kakelbont zei

Het begin is er! Ik vind het een prestatie dat je al zo ver bent gekomen. Natuurlijk mis je je collega's maar eens ga je naar kantoor!

Kliefje zei

Het lijkt mij een heel bijzondere eerste werkdag. Ik ben gezegend met mijn werk: uithuizig, ik realiseer me dat elke dag weer...