zondag 10 januari 2021

Ingekleurd

Ommetje gemaakt, nadat ik eerst een prachtige regenboog zag. Er zit ergens regen in de lucht, maar kan mij het bammen. Ik wilde nu eruit. Op missie, want wilde langs die kleine bibliotheek aan huis lopen en mijn uitgelezen boek terugbrengen, voor de volgende lezer en misschien wat anders meenemen.

Zag niet iets van mijn gading (heel van van Saskia Noort in de collectie viel me op) en wist dat er wat straten verderop ook eentje was. Nou..dan lopen we daar eens langs. Kijken kan zeker geen kwaad. En is het 'goed' voor het moraal als ik een doel heb om naar toe te wandelen. Zo hou ik mijzelf voor de gek en ben ondertussen toch aan het wandelen. 

Ook al zo'n leuk kastje, met glazen deurtjes en op een grote paal geplaatst, zodat de boeken op ooghoogte (nou ja...van een heel lange man dan) te bekijken waren. En daar zag ik wel iets. En zou het alsnog niks zijn...neem ik het toch mee terug op mijn volgende ommetje. 

Buiten in de tuin voor de vogels een pot pindakaas in de hanger gedaan. Daar zat een pot met zonnebloempitten in vet in, maar kennelijk niet zo geliefd, want nog vrij vol. Of onzichtbaar. Hing nog een gevonden vetbol (ben ik goed in...vetbollen traceren) in een boompje en opeens stond ik in de keiharde regen. Van stralende zon, naar keiharde bui. Apart weer. Ook apart dat op de plekken in de schaduw er nog veel bevroren plassen lagen. 

Een tijdje aan het kleuren geweest in het nieuwste boek van Nicolien Mizee "Het kleine leven ingekleurd". Met de kleurpotloden die mijn kleinkind altijd gebruikt. Maar goed om even bewust alleen daarmee bezig te zijn. Niet ondertussen nog 10 andere dingen te doen, bekijken, op te pakken of aan te denken. 
Ook dat nieuwe gratis boek; op mijn 'leesstoeltje, met een kop warme thee erbij en dan met mijzelf afspreken dat ik minstens een half uurtje moest blijven zitten. En lezen. Nou; gelukt. En zelfs niet afgedwaald (nou ja...één keertje dan) met mijn gedachten. 

Eind van de dag Indiase Dahlsoep gemaakt. De geur van uien en knoflook met Garam masala en gemalen komijn, zo kruidig en smakelijk. Ook goed in het kader van maak wat makkelijk in te vriezen maaltjes. Als ik 'laat' uit mijn werk kom (niet als ik thuiswerk dus hahah) of geen inspiratie heb. 

Vooruit denken dus. Maar niet te ver. Kijk ook naar wat er nu fijn en prettig is. In het kader van ontspannen en opladen. 


7 opmerkingen:

vlasje zei

Wat goeoeoeoed!

Mevrouw W. zei

Ik kijk ook altijd in een minibieb als ik er één tegenkom. Meestal zit er niks van mijn gading bij, maar alleen kijken en soms een foto van het kastje maken is ook leuk.
Fijne zondag! Morgen weer werken ;)

Lot zei

Echt weekend dingen doe je nu. Fijn voor je

Kliefje zei

Dal is lekker! :)

Iris Papilio zei

Oh ik sta er ook versteld van en ben zo blij voor je, de positiviteit straalt van je logjes af! Je hebt gewoon zin in het leven en dat is mooi om (al is het op afstand) mee te maken! Fijne dag vandaag Cellie!

klaproos zei

klinkt goed cellie,
goed bezig vrouw

Marlou zei

Ha Cellie,

daar ben ik weer!
Kreeg van mijn dochter het zelfde kleurboek en moet er nog in beginnen.
Ga ik zeker doen!!

Groetjes, Marlou