zaterdag 9 januari 2021

Ontspannen

Zo; de eerste werkweek zit erop. Gisteren rond 17.15 uur vond ik het wel goed. Laptop uit, telefoon in de kast en klaar.

Daarna de hort op; even wat boodschappen gehaald en lekker naar buiten. Mijn oud papier in de container gedaan in het breng-parkje. Goed nadenken dat ik alleen koop wat nodig is en niet in de verleiding kwam om teveel "plezier" eten te kopen. Had zin in Shoarma, alleen bij de ene supermarkt alleen maar kleffe witte broodjes, dus toch nog naar de andere supermarkt voor volkoren pitta's. Verstandiger keus. 
Deed me even terugdenken aan de heerlijke shoarma die ik at na het uitgaan toen ik op kamers woonde. Nog open heel laat en ontzettende hete groene saus. Was je gelijk weer nuchter.

Gisteren wel redelijk op tijd naar bed gegaan. Was een beetje moe van alle indrukken. En alles is online nog te bekijken, dus opblijven voor een programma hoeft ook niet. 

Vanochtend bedenken wat nodig is. Wasje draaien en kijken of mijn outfit heel en schoon is voor de komende week als ik weer naar een inwerkplek ga. Dat ik thuis een oudere trui of broek draag dat ziet niemand, maar ga ik 'op pad' dan denk ik na wat voor eerste indruk ik achterlaat. Wat ook helpt is vooral een glimlach. Een open houding. 

Koud vanochtend, de kachel toch ietsje hoger gezet al in de ochtend in plaats van tegen de avond. Koffie maken, wat ook met een omweg ging, want de waterkoker had er geen zin in. Dus maar in een pannetje water gekookt en dat gaat ook prima. 
Snel even stofzuigen, dat was er nog bij ingeschoten bij het Rondje Bless the House van de week. Maar wil niet de hele zaterdag aan huishoudelijke klussen besteden. Dat is ook iets wat Flylady afraadt. Hou die tijd vrij om op te laden en te ontspannen. Alleen straks nog een was ophangen. 

Ontspannen? 
Eens even nadenken..

Wat ziet het er buiten prachtig uit trouwens. Met een laagje rijp op de daken en takken. Wit en koud. Lijkt wel winter!


Plaatje volgt: computer says no.... 


Foto van Pixabay

8 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Je eerste echte vrije weekend sinds lange tijd... En je moet inderdaad lekker ontspannen zodat je maandag weer fris en fruitig bent voor je tweede werkweek. Fijn weekend!

Lot zei

Prettig weekend het is was hier ook erg mooi wit op Tholen, veel foto's gemaakt vanmorgen Ook vlak voor zonsopkomst van het blauwe uur een hele mooie

Bertiebo zei

Een hele week gewerkt en nu lekker weekend. Dat moet toch heerlijk zijn

Anoniem zei

Voelt vast heel goed!

Anoniem zei

Bij ons een IJsvogel in het slootje naast naast het huis!

Ellen1979 zei

Van harte gefeliciteerd met je verdiende weekend. Ik hoop dat het ontspannen gaat lukken. Of is de opwinding, of de wending misschien te groot? Dan wens ik je een portie goede slaap toe.

Iris Papilio zei

Wat heerlijk dat je nu weer kunt genieten van je weekend! En heel goed dat je niet de hele dag bezig bent met het huishouden. Dat deed ik vroeger wel, zaterdag was "werkdag". Ik had er doordeweeks ook gewoon geen tijd voor. Op tijd je ontspanning pakken is belangrijk.

OpnieuwBeginnen zei

Logisch dat je moe bent. Na een vakantie hebben mensen al moeite met opstarten en dat duurt dagen. Neem je tijd. Rust uit. Doe niks. Helemaal niks doen, is genoeg na deze eerste week. Succes.