dinsdag 26 januari 2021

Ouwe mutsen

Regelmatig vulde ik online diverse enquêtes in, voor punten die je bijvoorbeeld voor een boekenbon kon inwisselen. Moest je wel heel veel enquêtes voor hebben ingevuld. Maar haalde ik dan wel dan ene boek om dan 'gratis' met de Boekenweek  en het Boekenweekgeschenk te kunnen reizen. Niet in 2020 en ik schat in in 2021 ook niet. Maar dat terzijde.

Nu ik een 6 en een 0 in mijn leeftijd heb staan, valt het mij op dat ik heel regelmatig al na de eerste 2 vragen, waar die leeftijd wordt gevraagd,  de respons krijg dat ik niet onder de doelgroep van de enquête val. Te oud??? 

Doe ik ook daar niet meer mee?

Watskebeurd?

Jullie die ervaring ook?

Nu moet ik wel zeggen, dat ik veel minder tijd heb voor dit soort zaken, want ik vul mijn dagen weer voor een groot deel met werk of werk-gerelateerde aangelegenheden. Probeer de weekenden vooral NIET aan werk te denken. Dus iets totaal anders te doen. Maar dat valt soms niet mee. 

Dus ga ik iets met mijn handen doen, iets creatiefs, maar eigenlijk is nog beter dat ik mijn kantoorplek even verlaat en dus iets buiten de deur ga doen. 

Dat laatste is nog wel eens ingewikkeld, of neen, ik maak het ingewikkeld. Verlang wel terug naar het even onbekommerd en vooral spontaan naar de bibliotheek kunnen. Neuzen in de nieuwe boeken, of kijken in de rekken wat er allemaal van die ene schrijver ligt. Lekker door de tijdschriften bladeren of door de kranten. Zo'n wereld aan boeken waar je toegang toe hebt. Ik lees een stuk minder merk ik, nu de bibliotheken dicht zijn. Ik lees wel veel over lezen. 

Ja, ik kan iets reserveren, maar ik hou heel erg van 'vrijheid en spontaniteit". Als ik nu zin heb om te gaan, dat ik kan gaan en dat ook doe. Lekker even fietsen daarheen en blij terugkomen met een tas vol leeswaar. Nu moet ik eerst nadenken wat ik wil reserveren, kan het alleen op bepaalde tijden ophalen en moet ik dan ook nog eens dat binnen 3 weken uit hebben want dan moet het weer terug. Bleh. 

Of een treinreisje met zo'n Kruidvat of Hema of weet ik veel wie dat maar aanbiedt-kaartje. Voor twee tientjes het hele land door kunnen reizen. En dan onderweg bedenken dat je eigenlijk hier er wel even uit wil. De stad even inlopen en vind je het niks...dan stap je weer in en reis je weer verder. Of ik kan eindelijk weer eens naar een vriendin die ver weg woont (gut....dan doen ze allemaal eigenlijk; ver weg wonen).

Kijk, de dominee geeft een hoopvolle preek:


Zag trouwens wat Sneeuwklokjes in mijn tuin en zegt het aloude lied niet dat als die bloeien, de Lente komt?

11 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Ds. Gremdaat weet het positief te brengen! En ik merk ook niet veel van de avondklok: om half tien ga ik naar boven, tandenpoetsen, lenzen uit en naar bed.

izerina zei

Dat bibliotheek verlangen,ik herken het.

OpnieuwBeginnen zei

Ik doe alleen Nipo mee en ook daar duurt het langer voordat ik een bol punt com ontvang. Ik ben gestopt omdat het niks oplevert. Nu je werkt, kun je op andere manieren geld verdienen.
Ik doe gratis mee met peil.nl voor de politieke peilingen, daar kreeg ik een uitnodiging voor hartvoornederland. Dus doe ik dat ook. Er is zoveel animo om mee te doen aan de peilingen van Maurice de Hond - peil.nl dat je niet iedere keer gevraagd wordt.

klaproos zei

ik doe niet meer mee:-) boven de 60 tel je niet meer lijkt het wel :-)
laat maar gaan, de lente is in aantocht jawel dat wil ik wel geloven :-)

Marlou zei

ha Cellie,

heerlijk... ds. GremdaatL Nu de avondklok, straks de lente.
Ik wou dat iedereen zo lekker optimisties is!!

Wat betreft de leeftijd: ik sjoemel daar wel eens mee. Met zo'n zoom-zang-event.
Ik heb gezegd dat ik 10 jaar jionger was. Was als de dood dat ik anders niet mee mocht doen. Haha...

groetjes!
Ik in ieder geval wel...

Dorothes zei

Bij ons is de uitleendatum niet van toepassing zolang de lockdown er is.
Online reserveren gaat prima en normaal is de uitleen termijn 6 weken.
Nu dus onbeperkt.
Je kan in de catalogus ook rondkijken wat er is en meteen zien of het voorradig is.
Ik vind het een mooie en goede service van onze bibliotheek.

Anoniem zei

Ik kijk nu bij de dvd's van onze bieb. Ze hebben er 545 in huis.. ik loop door de pagina's en kom verbazend leuke tegen. Ook over de geschiedenis van woonplaats/streek. Die reserveer ik en kan ze dan ophalen. Elke dag is onze bieb open voor afhalen. Op mijn abonnement krijg je geen boete bij te laat inleveren. Verder lees ik ook.. Ik kijk elke week bij nieuwe aanwinsten en reserveer wat me interessant lijkt. Omdat ze de kranten niet meer op de leestafel leggen, krijg ik ook nog een krantje mee als ik erom vraag. Fietstocht heen en terug (met een omweggetje) is zo'n 10 km. Dus alleen maar voordelen. Ik ga zo'n 2 x per week brengen en halen. Bieke

Bertiebo zei

Oh Cellie, ik ben juist zo ontzettend blij met de service van de bieb. Ik wandel er naar toe, pik de boeken op die ik had gereserveerd, zo veilig als wat en hier hoeven ze niet op een bepaalde tijd terug. Ideaal.

nicole orriens zei

Mijn man doet ook vaak mee aan van die enquetes inderdaad. Vervelend dat je dan zo gauw niet meer mag meedoen zeg.

De bibliotheek en lekker rondneuzen daar mis ik ook...

Mirjam Kakelbont zei

Wat? Word je gediscrimineerd bij enquetes om je leeftijd? Ik geef ook graag mijn mening (-: De bieb hier is helaas een ramp. Maar we zullen dóórgaan...

Iris Papilio zei

Je hebt gelijk, het werk proberen los te laten hoor in het weekend! Want anders ben je er straks 7 dagen in de week mee bezig. Die enquetes doe ik al lang niet meer, krijg ze ook niet. Zal de leeftijd zijn 😕.
Helaas, spontaan zoiets beslissen kan nog niet, maar heus, ooit is het allemaal weer over.. (hoop ik tenminste en met mij alle wereldbewoners)