maandag 25 januari 2021

Slimste

Keek zaterdagavond naar de nu wel doorgaande uitzending van Matthijs gaat doorrrrr. Of eigenlijk viel er halverwege in. Was Lupin aan het kijken op Netflix. Nogmaals: aanrader.

Andre van Duin was te gast en er was mooie muziek van David Bowie van een opera over zijn leven. Aangenaam om te horen.
Maar ook het verhaal van André was ontroerend. Vond wel dat Matthijs een beetje zat te poken en peuren in zijn prive-leven en vooral willen horen hoe hij zich voelde, verdacht hem zelfs van hopen op het breken van hem, maar André pakte het goed en vooral beheerst op. 

In het weekend ook nog een tijdje met aquarelverf in het boek van Mizee zitten kleuren. Even 'weg in je hoofd'. Ook deed ik zondag eindelijk eens een binnenplant in een nieuwe pot. Verse potgrond, grotere pot, opgebonden ranken en groeien maar jongen! Ook een werkje waarbij ik de tijd verlies. Fijn om te doen. 

En verder nog gekeken op Netflix naar een andere Franse serie, maar verder gegaan waar ik een tijdje terug stopte dus ergens eind serie 2 begonnen. Met Dix pour cent. Dus een beetje Frans weekend.

Wat ik ook heel prettig vind om te kijken op tv is De Slimste Mens (en Twee voor Twaalf ook altijd en al jarenlang heel prettig). Wat weet ik, heb ik inzicht, wat heb ik onthouden en kan ik die kennis op het juiste moment reproduceren. Want "Oh ja..." daar heb je niets aan. De winnaar was iemand waarvan ik nooit zou hebben gedacht dat hij het in zich had. Daarin was ik niet de enige, dus des te leuker. Goed om even op mijn vooroordelen te worden gewezen. Want die had ik wel zeker. 

Wat weet u van ...De Snollebollekes?8 opmerkingen:

franca zei

Geen idee waar je woont, maar is dit iets:
https://www.marktplaats.nl/a/verzamelen/poppenhuizen-en-toebehoren/m1657144819-prachtig-poppenhuis.html?previousPage=lr

Advertentienummer: m1657144819
Een gratis af te halen poppenhuis.

Bertiebo zei

Ik weet niks van de snollebollekes, maar ik weet wel dat ik deze editie van de slimste leuker vond dan anders. Leuke kandidaten en een vrolijkere Maarten

klaproos zei

ja de snollebollekes, het verbaasde mij ook, maar je ziet toch vaak dat slimme mensen hele onnozele liedjes kunnen maken hé :-) die nog aanslaan ook :-)

Lot zei

Vrijdagavond keken we eerst naar een serie op Belgie, die kunnen we niet opnemen, DeSLimste wel en we zijn spedciaal later opgebleven om de finale af te kijken. Anders hoor of zie je uitslag wel ergens voor we zaterdagmorgen zouden kunnen kijken en dat was ook zo.
Vond het een hele leuke man, sterk en adrem. Mijn zus was toevallig vorig jaar ergens waar bij optrad en stuurde me er een filmpje van, vandaar dat ik de Snollebollekes wel kende.

pourquoi pas ??? zei

Wat jammer ik ben klaar met Lupin. Wat een genot. Aan de andere kant ook heerlijk maar 5 delen.

Marlou zei

Ha Cellie,

Oh... die uitzending ga ik zien... die met André van Duin.
Ik ben fan van hem.
En dat laatste liedje: Samen zijn. Wat een lief liedje. Ik ken het van Willeke Alberti...
Maar deze vind ik echt ook heel mooi gezongen.

Het is prachtweer!
Ik ga gauw naar buiten.

Groetjes!

Mirjam Kakelbont zei

Een opera over het leven van David Bowie. Die had ik willen zien!
André van Duin heeft een lintje van Bea gekregen "omdat hij altijd grappen maakt maar nooit over een ander." Het was ook op haar eigen initiatief. Die woorden van haar vond ik zo mooi.

Iris Papilio zei

De slimste mens nooit bekeken, ooit een van de eerste afleveringen gezien en toen ergerde ik mij inderdaad aan die Maarten van Rossum. Niet meer gedaan. Maar misschien ga ik deze serie wel bekijken. Dat ik al weet wie de winnaar is maakt niet uit. Hoorde via Jan zijn zoon een paar jaar terug over de Snollebokkeles. Tis niet mijn ding! Maar hij krijgt wel hele grote mensenmenigtes helemaal plat, liefhebbers genoeg dus.
Een liedje blijft maar in mijn hoofd zeuren, over zuipen en ik houd niet van zuiperds.