maandag 8 maart 2021

Behind her eyes - Netflix miniserie

 Leek me wel een interessante serie, dus toen er niets leuks op de buis was, 2 afleveringen gekeken. Maar wat kwam het verhaal me bekend voor. Was ik opeens in het bezit van een kristallen bol? Had ik voorspellende gaven?




Keek op de filmsite wie de scenarioschrijver was en daar vond ik al snel dat het gebaseerd is op een boek wat ik ik een paar jaar gelezen had en waar ik vooral onder de indruk was van het einde. 

Aha! Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuigje.

Gebaseerd dus op het gelijknamige boek van Sarah Pinborough. Las het in 2018 zie ik in mijn lijst. Och...toen las ik nog veel zeg. En neusde lekker in de bibliotheek. Wat mis ik dat. Niet van te voren doorgeven wat je wil, maar gewoon iets zien, even snuffelen door het boek en dan meenemen. 

Maar dus kijktip. Leuk te weten is dat de dochter van U2 zanger Bono een hoofdrol speelt. 




4 opmerkingen:

Petra1945 zei

Door de bank genomen betekent "gebaseerd op" dat het scenario een totaal herschreven versie wordt en daarna ook nog drie keer gewijzigd om het aan te passen aan de beschikbare acteurs en faciliteiten... Kennelijk zijn ze hier dichter bij het origineel gebleven, dat jij het nog herkende?

Marlou zei

Ha Cellie,

lijkt me wel wat.
Ben nu nog in Anne met een E bezig, maar misschien daarna...

Groetjes!

(nog geïnteresseerd in de luisterboeken?? Anders gaan ze naar de kringloop)

Iris Papilio zei

Is de hoofdrolspeelster de dochter van Bono? Inderdaad leuk.
Ik ben er ook mee bezig... Jan vond het niet zo geslaagd, dus die is afgehaakt. Heel benieuwd waar het heen gaat. Heb het boek trouwens ook... maar dat zal ik wel nooit meer gaan lezen. Net als de boeken van Diana Gabaldon nu we de serie Outlander hebben gezien. Hoewel... een klein stukje gelezen en hoe mooi was die scene weergegeven, heel erg kloppend, dus wie weet.

nicole orriens zei

LOL. Ja, dat had ik ook! Dat ik dacht: 'Dit verhaal komt me bekend voor!' Grappig dat jij het boek ook al had gelezen. Ik vond op mijn boekenblog uiteindelijk zelfs een review uit 2018. Helemaal vergeten dat ik die had geschreven nota bene.