woensdag 31 maart 2021

Missen

Mis mijn kleinkinderen. 

Door de scheiding van hun ouders ruim 5 maanden geleden is het voor mij nog wat ingewikkelder geworden om ze te zien, want het ene weekend zijn ze bij hun vader of juist weer niet en ik weet nooit wanneer. Uiteraard heb ik geen lijstje gekregen van de afspraken. Dat zou niet echt gezond zijn. De navelstreng is echt al wat jaartjes geleden doorgeknipt. 

De consequentie is dus dat ik ze, ook door de Corona-maatregelen, al maanden te lang niet gezien heb. Met een baby erbij is dat enorm jammer. De lieverd is ruim 5 maanden en enorm gegroeid natuurlijk. Zo gaat dat met kinderen. Straks komen ze op hun bromfiets/vliegende fiets/transporter langs.

Een nadeel van werken is dat je veel minder tijd over hebt voor je sociale leven. Nu had ik al een klein sociaal leven, maar dan blijven eigenlijk alleen de weekenden over om even langs te gaan. En op mijn vaste niet-werken dag kan dochterlief weer net niet. Want dan moet zij werken. Of zijn de kinderen net bij hun vader.

Voel me door dit alles een slechte moeder en een nog waardelozere grootmoeder. Mijn dochter belast ik niet met die gevoelens. Die heeft echt wel genoeg op haar bordje. Meer dan genoeg. Bovendien is dat mijn ervaring, hoe ik het voel. En moet ik daar dus zelf uitkomen of mee leren leven. Niet dat in iemands schoot werpen of me passief agressief..kijk eens wat me is aangedaan...gedragen. 




Afbeelding van Pexels via Pixabay 











12 opmerkingen:

Jeanneke zei

O, wat begrijp ik jou! Zit in hetzelfde moeder/oma-schuitje.
Ik leef en voel met je mee, Cellie.
Liefs,

Jeanneke.

pourquoi pas ??? zei

Het is heus niet raar hoor om te vragen wanneer de kleinkinderen er wel en niet zijn. Als er iemand niet opdringerig is dan ben jij het wel. En het schuldgevoel? je weet heus wel dat je dat niet hoeft te hebben. Het is de hele situatie waardoor je ze zo weinig ziet. Wat zouden wij vrouwen toch gelukkig zijn zonder schuldgevoelens naar van alles en nog wat. Dikke kus en hup vraag je dochter wanneer de kinderen bij haar zijn.

"Hanneke" zei

Ja hè, ik houd van mijn werk, maar het moest niet zoveel tijd kosten!? Ik weet niet of je in je werk te maken hebt met bijv. klantcontacten, maar ik probeer me nu wat flexibeler op te stellen: het is VANDAAG mooi weer, dus neem ik een paar uurtje vrij - is mijn werk dan niet af, dan doe ik dat vrijdag - op mijn vrije dag - wel, als het kouder is....

Anoniem zei

Wat een zware en verdrietige periode voor je dochter, begrijp je schroom om hierover met haar te praten, ze heeft nu al zoveel aan haar hoofd. Veel sterkte gewenst voor jullie beiden.

Mevrouw W. zei

Natuurlijk ben je geen slechte moeder of grootmoeder! Zo mag je echt niet denken, hoor. Het is de situatie waardoor alles zo loopt, maar dat heeft niets met jou als moeder/oma te maken.

Kliefje zei

Ik zou dus wél om dat lijstje vragen.
Wat is er mis mee om te weten wanneer je mogelijk zou kunnen afspreken?
Ik zie het probleem niet, dat is toch niet je bemoeien mee??

izerina zei

Wat moeilijk voor je. Misschien toch vragen of je dochter een seitje geeft,als de kinderen bij haar zijn?

Luz zei

Ik herinner mij dat mijn moeder het zelf altijd aangaf als ze de kinderen weer eens wilde zien. Als werkende, drukke moeder stond ik daar niet altijd bij stil en ik heb het nóóit raar of vervelend gevonden. Dus doen!

Bertiebo zei

Niets in dit hele verhaal wijst er op dat jij een slechte (groot)moeder zou zijn. En uit wat ik hier andere keren lees, blijkt juist het tegenovergestelde

Anoniem zei

Spreek het uit naar jouw dochter, vraag wat zij fijn zou vinden. Misschien dat ze het fijn vindt dat jij een nachtje komt slapen als de kinderen weg zijn? Misschien dat zij eens kan komen logeren met of zonder kinderen. Maak wat je voelt bespreekbaar. En als zij hoort dat jij haar kinderen mist, dat doet haar juist misschien goed? Bieke

Anoniem zei

O nee absoluut geen slechte moeder of grootmoeder! Juist niet en zeker aangeven bij je dochter dat je ook graag haar wil zien en kleinkinderen, dat zal haar ook steunen! En dat is zo belangrijk! Dus uitspreken hoor, en ook vragen of ze het leuk vindt om bij je te logeren met of zonder kids, dat is juist zo fijn! Mina

Iris Papilio zei

Wat ontzettend jammer Cellie... Had dit niet meegekregen maar misschien heb je er niets over geschreven. Laatst een keer even en toen schrok ik ervan.
Hoop dat je die kleintjes snel weer mag zien!