maandag 1 maart 2021

Het zwarte gat

Van de week deed ik mijn oorbellen uit. Die hebben een stukje achter het oor, een doorzichtig plaatje met een soort van moertje. Vloog dat doorzichtige stukje uit mijn handen. Hoorde 'm zo wegrollen. Maar waarheen?

Onvindbaar.

Opgezogen in het zwarte gat waar denk ik meer voorwerpen in verdwijnen haha! Nog met mijn telefoon met de zaklamp optie gekeken, kastje weggeschoven, maar nergens!

Dus deed ik zo'n soort vlinderstukje erachter de volgende dag en in de avond oorbellen weer uit. Maar kreeg dat stukje niet los. Onwrikbaar vast. En die oorbellen waren niet van een modelletje dat je daar lekker mee kan slapen. Beetje te groot. 

Gelukkig heb ik een goedgevulde gereedschapskist en daar haalde ik een tang uit, nogal groot vergeleken met mijn oor en wrikte daarmee dat ding van achter mijn oor los. Dus maar een ander soort 'achterstukje' in de doos met oorbellen gezocht. Deze zat te goed vast. 


Afbeelding van Mateusz Tkaczyk via Pixabay 



Heerlijk van mijn tuin genoten ook dit weekend. Koffie in de zon gedronken, wel met een jas aan, maar das macht niks aus. En genoten van een zaterdagkrant, dat geeft mij altijd een fijn weekend gevoel.

Een tuin, althans eentje met planten en struiken en een grasveldje, geeft ook altijd werk. Veel gesnoeid, vooral de palen waar ik klimop en rozen tegenaan laat groeien. Die klimop groeit al als je ernaar kijkt. De Groene afvalbak zit nu al weer bijna vol. Al lijkt het alsof je er niks van ziet mijn werk. Had nog een zak tuinaarde liggen en die gooide ik op een plek die dat nodig had, waar hoop ik over een tijdje de Pioenrozen weer gaan groeien en de volgende dag als dank een verse drol van een buurtkat. Dus maar wat satéstokjes op die plek uitgezet. Dat maakt relaxed ervoor gaan zitten wat moeilijker voor de kat. Met zijn zwarte gat.

Iemand van jullie thuis ook een zwart gat?

10 opmerkingen:

Bertiebo zei

Klimop en rozen... wat een leuke boektitel zou dat kunnen zijn. Een boek in het romantische genre haha
En zeker heb ik een zwart gat. Een heel groot gat

izerina zei

Ja,deze week verdween er een stukje afgebroken naald in. Wij liepen niet meer op blote voeten en duimden voor Merle. Wel goed gestofzuigd.

Anoniem zei

Ja, het is groot en onpeilbaar diep. Soms als de bank aan kant is geschoven, komt er wat tevoorschijn, meestal niet.

klaproos zei

gats, ja zo'n dingetje waar zoek je dat??
met een magneet over de vloer denk ik hé...

stoute buurkatten die vinden dat zó lekker hé, liefst bij een ander :-)

Marlou zei

ha Cellie,

hahaha... een zwart gat!
ja... ik was iets kwijt en ik ben het nog steeds kwijt en ik weet niet eens meer wat het was, dat ik kwijt was.
Ik dat dan ook een zwart gat?
Wel een heel diep gat!!

Jaaa... wat was het heerlijk dit weekend, zo zacht en koesterend warm.
echt lekker in de tuin.

Groetjes!

Mirjam Kakelbont zei

Zo, jij durfde...met grof geweld de achterkant van je oorbel verwijderen.
Ja! Wij hebben ook een zwart gat. Een soort Bermudadriehoek (-: Ik verdenk onze wasautomaat ervan dat-ie sokken vreet.
Heerlijk hè, die zon op je gezicht?

Anoniem zei

Ja hier verschillende zwarte gaten helaas, sokken die verdwijnen, spullen (al hoewel ik daar mijn oudste van verdenk( hihihi. En soms kan ik er ook kwaad van worden als ik mijn sleutels niet kan vinden die dan ineens in de voorraadkast lagen huh??? Mina

Nicole Orriëns zei

Ja, in ons zwarte gat verdwijnen alle sokken....

Alice K. zei

Hihi grappig dat je met zo'n grote tang zo'n piepklein achterstukje van je oorbel los moest wrikken... zou mij ook kunnen overkomen. Wel koelbloedig opgelost! Hier meerdere zwarte gaten en bovendien een klein zwart hondje dat sokken pikt en verstopt...

Groetjes, Alice

Alice K. zei

P.S. O ja dat kleine zwarte hondje was er ook de oorzaak van dat mijn vaasje met mooie bloem en leuk takje op de salontafel opeens leeg was....

Groetjes, Alie