zaterdag 27 maart 2021

Mannen over de vloer

Had wel twee heren over de vloer. Klusjesmannen want naar aanleiding van een lekkage al weken terug, werd er nu naar aanleiding daarvan naar het lood op het dak gekeken en er moest opnieuw gevoegd worden. Dit was al de derde keer dat er naar die lekkage gekeken werd.

Die klusmannen arriveren altijd heel vroeg. (Ik wilde schrijven dat ze vroeg komen, maar dat is ook weer zo rolbevestigend). Dus ik zat om 07.15 uur al gewassen en aangekleed en met een volle koffiepot gereed te wachten.

Mijn kantoor had ik ook al geopend. 

Netjes op tijd kwamen ze voorrijden. En vroegen of ze achterom konden, met hun ladders en spullen. Dat kon. Even een praatje gemaakt en toen gingen ze aan de slag. Kijken of hun instructies, op een tablet, klopten, zelf ook bekijken of de situatie zo is zoals geschetst en na de koffie aan de slag. Het dak op.

Ik ook maar. Aan de slag dan. Het dak op doe ik niet meer. Al kan ik niet heel vroeg op de ochtend mijn eerste clienten gaan bellen. Maar wel wat administratie doen. 

Lekker dat ik geen dag vrij voor zulk soort zaken hoef te nemen, zoals voorheen toen thuiswerken nog niet zo ingeburgerd was. Al werkte ik toen ook wel vanaf huis een enkele keer toen ik nog in de Sales werkte. Maar daar werd toch altijd wel iets van gevonden. 

Wilde de heren nog een tweede bak koffie aanbieden, maar ze moesten alweer door naar de volgende klant. Dus een thermoskan halfvol koffie over. Gezien het vroege tijdstip wel lekker om wakker te worden, maar al te veel koffie is ook niet zo fijn. Ik gaf aan dat ik alle spullen in mijn tuin zelf wel weer terug zette. Konden zij door naar de volgende patient. En was ik even lekker buiten bezig.

In de middag op de dienstfiets wat opgehaald voor mijn werk. Man....wat ZWAAAAAAR. Gelukkig heb ik fietstassen, formaat postbodetas en had 2 grote  boodschappentassen bij me, waar ik de spullen in over pakte en zo kon ik balancerend weer terug naar huis fietsen. Meteen de broodnodige beweging gehad. En zo blij dat ik dat durf en dus ook doe. Of eigenlijk niet eens nagedacht heb over omvallen. Meer over lekker tempo houden en een route kiezen zonder stoplichten voor de terugweg. 

Lag er bij thuiskomst een leuk brievenbuspakketje op de mat. Spannend!! Bleek van mijn werkgever te zijn omdat er een nieuw systeem in werking is genomen. Wat leuk! En lekker. Verbaasde mijzelf dat ik er maar eentje nam en de rest kon bewaren. Voor het weekend.

Lekker gewerkt en de dag goed afgesloten. En heel bewust het weekend begonnen. Dus telefoon op stil na werktijd.








2 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Dat is nog eens een leuke en lekkere verrassing!

Spaarmoeder! zei

Oeh, wat een verwennerij!