donderdag 23 september 2021

Herfstgeur

Toen ik in de avond, in de schemering - de zon was net onder- naar huis fietste rook ik de geur van Herfst. Hoe dat ruikt?

Niet uit te leggen eigenlijk maar een geur waarin de natuur zich klaarmaakt om de winter door te komen. Blaadjes van bomen die gaan verkleuren, schimmels in de grond die wachten om paddenstoelen op te leveren. 

Blij dat ik ondanks doofheid nog wel kan ruiken. Want geur roept veel op. Kan je zo terugsleuren in de tijd, naar een herinnering.

Herkenbaar?9 opmerkingen:

 1. Ja die gedachte aan"de herfst ruiken"had ik ook

  BeantwoordenVerwijderen
 2. absoluut, geuren maken herinneringen 2 keer zoeter of juist niet ik heb toen mijn moeder overleed nog heel lang haar schort gehad die ze aan had gehad, en daar stak ik dan mijn neus in, en dan was ze er gewoon weer :-)xxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Herkenbaar - ik vond het ZO jammer dat de truien van mijn Lief al weg gegeven waren na zijn overlijden - had er graag een gehouden om hem nog een tijdje te kunnen ruiken....

   Verwijderen
 3. Ja heerlijke geur. Het licht is ook zo mooi. Beste tijd om te fotograferen denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van de week wandelde ik met mijn vriendin door het bos en toen zeiden we het ook tegen elkaar: het begint echt al herfst te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En of dat herkenbaat is! Ik rook het vorige week al even. Het is inderdaad niet uit te leggen, je ruikt het of je ruikt het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O heerlijk, een boswandeling in de herfst. De kleuren, beukenootjes zoeken, en inderdaad die herfstgeur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nou! De herfst komt eraan! Vanmorgen vroeg wakker - om 7.00 uur nog niet helemaal licht? Vorige week een lange fietstocht - en dan om 20.00 uur al in het donker en de kou terug naar huis? Het ruikt wél heel lekker! Iets van vochtige aarde, zoetig. Het licht is heel erg mooi, 's morgens als ik naar kantoor mag, en langs het water trein... IK probeer er maar van te genieten (maar lange dagen en 20 graden - dat was toch ook wel erg lekker, voor zolang als het duurde....)

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.