maandag 6 september 2021

Maximaal

Wat een mooie en spannende race op Zandvoort en dan ook nog ruim winst voor Max Verstappen. Vond het heel erg fijn om te bekijken. Met samengeknepen billen, want wat een parcours! Bochten en bochten.

En hij nam ook weer de leiding over in het klassement. Yeeeeah. Sta ik wel in mijn eentje voor de tv te juichen he...

Helaas geen kaarten voor in het eggie, maar nu zou ik dat ook niet willen. Met alle Corona-maatregelen en de illusie dat zoiets 'veilig' kan. Ben ook helemaal niet gewend meer aan grote mensenmassa's en normaal hou ik daar ook helemaal niet van. Plus dat het voor mij nogal vreemd is, dat dit wel kan en theater- en andere cultuurzaken (die je eigenlijk ook gewoon vanaf een CDtje kan genieten) niet.

Nu drukte te horen op de provinciale weg hier achter. Verkeer kan via die route vanuit Zandvoort afgevoerd worden. Ook helikopters te zien.

Dus veilig op tv bekeken. Oranje-feestje. Morgen weer terug in de realiteit van alledag hoor mensen. Nou ja, direct daarna eigenlijk, want voelde me opeens nogal Bor de Wolf. 

Terug naar het Enge Bos. 







9 opmerkingen:

Bertiebo zei

Ja die mensenmassa's... Zelfs als ik van racen hield en een kaart had gehad, was ik niet gegaan

Luz zei

Voor onder andere de cultuursector was er dan weer een ander evenement op de been in Amsterdam. Iemand droeg een bord waarop stond: ook als je geen complotdenker bent moet je toch het gevoel hebben dat er iets niet klopt.
Willen we, theater, horeca, museum bezoeken met een QR code...is dat wat we willen? Daar hebben gisteren ruim 235.000 mensen vreedzaam voor
gelopen. Het gaat ook om de toekomst van jóuw kinderen en kleinkinderen

Anoniem zei

Ik moest gisteren aan je denken...dat het een topdag voor je was.
Ik heb zelf niet gekeken ik zat in de tuin te lezen, waar het helemaal stil was, tot iemand vuurwerk ging afsteken en toen wist ik ook dat Max gewonnen had.

Anoniem zei

20.000 mensen in Amsterdam, je vergist je met factor 10. De kernwapen demonstratie in 1981 in Amsterdam was tot nu toe de grootste met 400.000 mensen en deze was echt veel en veel kleiner. De Dam kan ook hlemaal geen 235000 mensen aan.
Overigens was Zandvoort ook met QR codes, testbewijzen etc, wat mij betreft prima als er meer open gaat, maar dan wel allemaal getest/geprikt. En de testbewijzen niet te lang geldig laten zijn. Een van de problemen van de meerdaagse festivals was dat ze niet elke dag iedereen willen controleren, daar had Zandvoort geen probleem mee.
Hoop wel dat Zandvoort niet leidt tot een piek in besmettingen en dat de conclusie is dat testen/vaccineren werkt.

Luz zei

Vaccineren doe je voor jezelf...zodat je minder ernstig ziek wordt en niet voor een ander.
Niks mis mee maar je kunt nog steeds een ander besmetten, daar helpt geen QR code tegen, helaas....

Anoniem zei

Maar de kans dat je een ander besmet is wel veel kleiner als je gevaccineerd bent....

Luz zei

Was het maar zo, dat is wat ze je willen doen geloven.
Lees Maurice van den Bosch, CEO van het OLVG Amsterdam

Marlou zei

Ha Cellie,

ja... ik was dan weliswaar weg, maar ik vond het toch wel leuk om te zien, dat er zoveel mensen van dit evenement genoten...
Hier was het op de weg heel rustig.
Het schijnt, dat het race-geweld door de goeie wind hier oniet te horen was.

Ik zat lekker in Zutphen. Mooi daar!

groetjes, Marlou

Anoniem zei

Hoe oneens je het ook bent met de maatregelen - is het slim om met duizenden mensen op de been te zijn wanneer er een besmettelijk virus rondgaat?
Nog los van de lui die zich een dergelijke demonstratie "toe-eigenen" voor eigen politiek gewin.