dinsdag 15 augustus 2023

Busvervoer

 Las vanochtend voor ik wegging dat er een stremming op mijn traject woon - werk was. Er zouden bussen worden ingezet. Houd rekening met 30 minuten extra tijd. Jemig...zat ik net mijn vroege havermoutontbijt naar binnen te lepelen en dan zou ik eigenlijk al weg moeten. Gaat 'm niet worden.

Dan kom ik als een hijgend hert op mijn werk aan alleen om als enige keurig op tijd er te zijn. La maar. Kijken wat de schade is met die 30 minuten extra. Dat viel nog binnen 'op tijd komen'. 

Ging wel een andere route, maar achteraf was dat onnodig. Nou ja...je maakt wat mee. In het stadje wat Amsterdam onlangs annexeerde, ging de trein niet verder. Het was al druk en al die mensen ook nog in bussen proppen. Moest je eerst uitchecken. Dan bij een paal (verdekt opgesteld, dus ik moest weer de bus uit) inchecken en dan de bus in, die gelukkig er nog stond, met nogal hoge opstap, voor iemand die verwend is door gelijkvloerse instappen. (En ik geef toe: minder soepel hoge opstappen neemt). 

De bus nam de toeristische route en waar ik anders met de intercity er 10 minuten over doe, was ik nu na een 35 minuten op de plek van bestemming. Het station. En dan nog stukje lopen naar mijn werk. Wel fijn dat de NS vervangend vervoer aanbiedt, anders kwam ik nergens natuurlijk. En er waren veel bussen geregeld. Dat moet ook allemaal maar goed lopen. En dat deed het.

En over de terugweg: Ging normale tijd van mijn werkplek weg, naar het busstation. Wist van de incheckpalen (check en dubbelcheck) had al berekend dat ik een half uur later thuis zou zijn, maar dat was uiteindelijk bijna een uur. 

Gelukkig vanochtend een bakje eigengemaakte nasi uit de vriezer gehaald toen ik dit alles in de NS app zag. En dan zit je pas rond 20.15 uur te eten, want moest ook nog even een klein boodschapje halen. Geen zin gehad dit weekend.



Moet mijn best doen me niet opgejaagd te voelen. Mijn routines te blijven volgen. Dus hing ik direct al mijn kleding voor morgen klaar. Blij met een aantal dezelfde shirts, maar in andere kleuren. Als iets lekker zit en ik voel me er prettig in heb ik mijzelf aangeleerd om er dan nog eentje en doe eens gek, misschien wel een derde ervan aan te schaffen. 

Nu even onderuit zakken bij B&B vol Liefde. Heerlijke ontspannings tv voor mij. 




4 opmerkingen:

izerina zei

Wat een ramp dat ov.

Sylvia zei

Gatver! Veel te lange dag zo voor jou.
Ik ben net zo: ik heb zelf schoenen, truien en jurken in hetzelfde model, maar dan een andere kleur. Record? Jurk in 5 kleuren. Schoenen in 4. Trui in 6. Oh, en leging. Nog erger. 7 denk ik van ook nog eens dezelfde kleur. Ter verdediging: Kruidvat, 4 euro per stuk ;)

Mevrouw Niekje zei

Hier nog een: 4 jurken (Hema!) in verschillende kleuren, nog 6 jurken (ander model, ook Hema) in verschillende kleuren. 3 Paar dezelfde spijkerbroeken waarvan de eerste nu bijna op is, heel sleets, maar zit zo lekker, dus nog 2 te gaan. 3 Paar platte schoenen in 3 verschillende kleuren (1 lichtbruin suede, 1 donkerbruin leer, 1 donkerblauw leer). Vergeet nog 6 lange vesten (ja ja, weer die Hema) in 6 warme winterkleuren!

Elly zei

Ha, ha wat een leuk gesprek. Ik heb een model zomerjurk in 7 verschillende printjes. Ieder seizoen heeft dit merk dit jurkje weer in nieuwe prints. Ik heb ook een flared broek in 4 varianten. Een witte rib, een zwarte rib, een denim en een witte denim. Ook ben ik nogal verslingerd aan Levis. Ik heb een witte, een zwarte, een bleached denim en twee donkerblauwe. Dit is de shaping jeans voor de oudere dame. Mijn dochters dragen heel andere Levis broeken. En van sandalen die heel lekker zitten, koop ik ook weleens een tweede paar. Dan kan ik een paar jaar vooruit. Want zomerschoeisel dat lekker zit, is schaars.