zaterdag 19 augustus 2023

Zompig

Mijn kleindochters komen logeren. Voor het eerst. Dus nog even een matras voor het vouwbed gekocht, dat had mijn dochter weggegooid toen haar halfbroertje het onder had gepiest tijdens logeerpartijtjes bij haar en zij dit bed te leen had. Wilde het bed zelf wel weer terug, maar kwam er nooit van een matras erbij te kopen. Twee ritjes naar de Ikea (had even een auto, want moest ook nog oppassen deze week in de avond en wat heerlijk om de vrijheid te hebben overal 'snel' te zijn, waar met het OV ik er 3 x zo lang over doe en bovendien in de bus geen opgerold matras mee kan zeulen. Plus dat ik het belangrijk vind om mijn autorij-skills bij te houden. Op snelwegen durven rijden (geen probleem, overal inparkeren etc), waarvan eentje om een te breed matras te ruilen. Dat vouwbed heeft een afwijkende breedte-maat. Voor een kind niet heel erg. Ook maar direct een hoeslaken erbij gekocht, maar daarvoor moest ik helaas wel door de hele Ikea-jungle heen.

Er staat nog een logeerbed op zolder, maar denk niet dat de oudste daar wil slapen. Ze is gewend aan alles op dezelfde verdieping. Dus bed op mijn kamer erbij gezet en de jongste kan bij mij in bed. Alles staat al klaar. Kocht een paar jaar terug een heel lief dekbedovertrek bij de Hema, dus hoop dat ze het leuk vindt. Het is niet roze (dat past niet bij mijn kamer), maar rood met stippen. En ik hou toevallig erg van stippen. Het dekbedovertrek op mijn bed is ook gestippeld. 

Ben geen georganiseerde oma die al voor de geboorte een extra kamer had ingericht voor het kleinkind. Improvisee Overflakkee is het hier altijd, maar dat gaat al jaren prima. 

Maak me druk over hoe ik dan moet douchen in de ochtend, wie let er op ze? Nou ja...als het niet lukt, dan douche ik maar als ze weg zijn! Geen problemen maken die er nog niet zijn. 
En over de trappen. Donderen ze daar niet vanaf? Ook nooit traphekjes gehad. Ook niet voor mijn eigen kinderen. En wat willen ze eten. De groente is makkelijk. Allebei dol op Broccoli. De rest komt ook wel goed. 

Enfin...eerst nog maar even rustig koffie drinken en dan zien we het wel. Het weer is zompig, vochtig en niet echt lekker momenteel. Geregend en warm. Soort van broeikasgevoel buiten. Maar dat kan de pret niet drukken. Kinderen kijken daar echt heel anders tegen aan. Plannen die ik had, moeten dan maar anders. Alweer dus improvisee Overflakkee.



Image by Joe from Pixabay



Ontspan en ga vooral kijken naar wat een bonus dit is! Twee van die ondernemende meisjes onder je hoede. 

5 opmerkingen:

Bertiebo zei

Wat fijn... je gaat ervan genieten. (En bijkomen als ze weer weg zijn!)

izerina zei

Ik hoop,dat jullie het fijn hebben

Mevrouw Niekje zei

Veel plezier, wordt heel leuk! En je bent bekaf als ze weg zijn maar dat is het wel waard. Ik kijk uit naar je verslag van de logeerpartij!

Elly zei

Klinkt als een heerlijk logeerbed, bij oma op de kamer.

Sylvia zei

Het was vast enorm gezellig!