maandag 28 augustus 2023

Interessant en goed?

Wat een topper, met dit weer - regen - toch nog overtuigend de F1 van Zandvoort winnen. Was een interessante race die een paar keer stilgelegd werd; te harde regen en daardoor problemen. Leuk om het publiek te zien genieten. Maakte niet uit dat het regende. Regende het daar, dan was het een kwartiertje later hier weer nat. 

Had in de ochtend lekker mijn bed afgehaald, de witte was in de machine gedaan en dan weten dat ik straks lekker in een schoon bed mag stappen. Ja, dan moet ik dat nog wel even zelf opmaken, maar dat vind ik altijd wel een fijn werkje. Dankbaar ook. Alles ziet er direct weer uitnodigend uit. 

Wat kledingzaken gerepareerd op de naaimachine. Broek die eigenlijk toch nog een tikkie te lang was, dus de zoom nogmaals korter gemaakt. Ook dat zijn werkjes die dankbaar zijn om te doen. Zo prettig als het maar weer gedaan is. 

Toen het nog net even droog was, snel wat zaken in de tuin gedaan. Maar het bleef maar buierig regenen en soms ook nog heel fel. Dus voornamelijk binnen dingen bekeken en gedaan. 

Is dit nu een interessant en goed stukje. Vraag het me af. Meestal 2 of 3 reacties. Da's nou niet echt veel. Nu is mijn leven ook niet spannend of opvallend of geweldig. 

Dus wat valt er dan over te schrijven?

Behalve dat ik het zo hartverwarmend leuk vond dat Paul zijn Debbie kreeg bij B&B Vol liefde. Dat ik bijna heel eventjes ook naar een Paul verlang. Heel eventjes maar hoor. Weer snel weggestopt. 






En dan nog de reunie vanavond op tv. Ook leuk. Hoop ik. Wie zijn er nog bij elkaar?  

Mijn dochter is met haar kinderen nog op vakantie. Vind het stoer dat ze dat in haar eentje doet. Maar ja, anders kom je nergens, dus regelt ze die dingen gewoon. Benieuwd wat de kinderen van vliegen vonden. 

Hoop dat de trein deze werkweek weer 'normaal' rijdt. Maar dat is bijna een soort van hopen op een wonder. Werkzaamheden, stremmingen en kortere treinen of vervangende bussen de laatste weken. Dat maakt dat mijn reistijd langer is. En ik bijna verlang naar iets op fietsafstand. Maar WAT dan? 

En waar?

Hoop dat ik daar weer nieuwe energie voor krijg. Op wederom te gaan zoeken naar iets dichterbij. Want ik weet niet of ik dit tot mijn pensioenleeftijd vol kan houden. Of wil houden. En ergens prettiger qua arbeidsvoorwaarden en management. Oh...dat is ook hopen op een wonder. 

En toch doe ik het. 

Dat werken aan en hopen op.

En even snel de naargeestige gedachte aan net als mijn tante een tijdje dood naast mijn bed te liggen, onopgemerkt, ook maar even wegstoppen. Nu had mijn nicht dat wel opgemerkt en heel snel ook gelukkig. Maar toch moest de politie eraan te pas komen. 

Kan ook komen door verhalen op mijn werk over soortgelijke gevallen.

En scheelt het dat ik werk en daar verwacht wordt. Dus langer dan een paar dagen zal ik daar niet liggen. Nou....dat is toch een prettige gedachte. Dat ik kennelijk nog gemist wordt (en zegt de cynicus in mij omdat dan het werk blijft liggen, niet om mijn sprankelende persoonlijkheid).

















10 opmerkingen:

Petra zei

Het klinkt alsof je in het algemeen een leuke zondag hebt gehad. Ik hoop dat je meer dagen krijgt zoals deze, én nog leukere.

Ik hoop dat je nog eens een keer een leuke(re) nieuwe baan vindt. Tot die tijd ben je goud voor jullie klanten/cliënten.

izerina zei

Misschien dat hoop en zoeken toch een keer iets oplevert

Lot zei

Zoals je weet reageer ik regelmatig, maar wel als ik wat toe te voegen heb of eigen ervaring wil delen.
Doe ik bij veel blogs.
Kleding repareren vind ik ook altijd zo fijn om te doen, nuttig maar ook leuk om iets echt naar je eigen zin te maken.
Veel success met je zoektocht naar man en baan

Anoniem zei

Ik reageer niet vaak maar lees je stukjes altijd graag ! Hier (in België) ook genoten van Zandvoort, lekker met hollands commentaar op NPO. F1 wordt in België alleen op de franstalige zender uitgezonden, dat is toch wat lastiger om te volgen.
Betty MP

Alice K. zei

Volgens mij heb jij een sprankelende persoonlijkheid, want je schrijft sprankelende stukjes! Ik reageer niet altijd, maar lees altijd met plezier mee. En dat hoop ik nog lang te blijven doen.
Ik gun jou van harte een fijnere baan op fietsafstand!

Liefs, Alice K.

Loudi zei

Jouw stukjes lees ik graag, reageren doe ik niet vaak. Wat je schrijft over werk, familie - en andere zaken is soms herkenbaar en altijd het kezen waard!

Loudi zei

Moet zijn lezen i.p.v. kezen :-))

engelien zei

Ook ik lees bijna altijd je blogs.
Heerlijk, gewoon over de dagelijkse dingen.
Ik reageer ook niet🤐
Hoop dat je nog heeeeel lang blogt, echt ik vind het altijd zo leuk.
Liefs, Engelien

nicole orriens zei

Ik ben ook helemaal blij dat het wat is geworden tussen Paul en Debbie. Ik vind ze allebei heel sympathiek.

Roelie zei

Je stukjes lees ik graag. Ik reageer als ik iets kan bijdragen. Wat klusjes op de naaimachine doe ik ook graag, vooral echte prutswerkjes die veel voldoening geven als het is gelukt. Hoop van harte dat je nog een baan vindt waar je echt plezier aan beleeft