zaterdag 23 december 2017

Bijna Kerstmis zwijmel


Bijna Kerstmis - nog 2 dagen - en dus hoor je overal en nergens Kerstliedjes. Vooral de bekende en juist daarom vond ik het leuk om wat minder bekende te kiezen. Even zoeken en je hebt wat:

De laatste 3 deden me terugdenken aan tijden op de bank met een dekentje met mijn 2 kinderen (toen waren ze nog jong he...) en Home Alone op tv, rond Kersttijd. 

Kevin die altijd vergeten was (goh...) en mooie en leuke kinderavonturen beleefde in zijn ouderlijk huis of later in The Big City. Altijd met de nogal domme boeven en hoe dommer hoe leuker en doooink, alweer een bus verf tegen hun hoofd, of toch die deurknop aanraken, terwijl ze vermoeden dat hij onder stroom staat. Zo heerlijk dat het heel duidelijk was wie The Bad Guys waren. Ook alweer 25 jaar oud Home Alone las ik. Alleen de eerste twee films vinden wij leuk, de rest is een slap aftreksel. 

De laatste 3 songs zijn gecomponeerd/uit of voor die film. En de allerlaatste is niet van Metallica schijnt, maar van een Russische band. 

Wens jullie allemaal prettige Kerstdagen, met weinig familiedrama, maar vooral veel tevredenheid over wat er goed gaat en wat mooi is en nogal vergankelijk is. 

Heb een grote schaal krenten en rozijnen gisterenavond al in de week gezet (in water en geen drank want dat is niet halal) en een pak roomboter uit de koeling om lekker zachter te worden. Ga straks een tulband bakken voor mijn Pre-Kerstbrunch met mijn kinderen en kleinkind. En nog veel meer dingen om te bakken en maken (lekkere pasteitjes met kruidig gehakt en wat ik gisteren zag bij de BBC, leuke kerststerren van bladerdeeg gevuld met iets) en zo hoop ik in een rustige stemming te komen. Genieten van dingen zelf maken en even de boze buitenwereld met al zijn regeltjes buiten sluiten. 
11 opmerkingen:

Anoniem zei

Zo dan, jij hebt flink uitgepakt met al je zwijmels. Dat gaat helemaal goed komen met die feestdagen bij jullie.

Elisabeth zei

Ik heb genoten van Bette Midler
Fijne feestdagen .

rias-weblog zei

Allemaal nog een beetje teveel voor mij en luister vanavond nog eens.
Ja het is erg dat brutalen nog steeds de halve wereld hebben.Dat merk ik hier in de omgeving ook.
Fijne feestdagen

MelodyK zei

Hoe krom ook...des te *lelijke woorden* , des te meer bereik je... zo is het kennelij in dit land... trieste aangelegenheid.

Je muziek s divers en toch ook weer niet, passt wel bij deze dagen en alle eromheen


♥-verwarmende en ontspannen feestdagen gewenst

vlasje zei

Fijne dagen en succes met het koken en bakken!

Anoniem zei

Vind het ook zo gezellig, lekker koken en bakken. Het is fijn om even in je eigen cocon te zijn, de buiten wereld even buiten sluiten en helemaal genieten van het hier en nu. Fijne Kerstdagen!

Iris Papilio zei

Een mooi rijtje Cellie!
Fijne dagen en veel plezier met je kinderen en kleinkind! En de voorbereidingen!
Ik ben vandaag druk geweest met voorbereidingen, morgen druk dagje, maar wel leuk! XXX

AnneMarie Winter zei

Bette Midler vind ik wel heel erg leuk. Een leuk rijtje muziek.

Albert y Mara zei

We komen jou een Feliz Navidad wensen.

Joanne zei

Ik genoot ook het meeste Van Bette Midler.
Ik wens je hele fijne feestdagen. Geniet er van!

Liefs Joanne

Dwarsbongel zei

Mooie collectie, voor elk wat wils! Die niet-metallica versie schijnt er al jaren te staan zonder correctie.
Mooie dagen gewenst!