donderdag 28 december 2017

Vies verhaal

Een beetje gammel wakker en te vroeg en ook nog met rommelende darmen. Nu al? Maar ach, ik was op tijd bij de WC en besloot toch nog maar even te dommelen. Omdat het kan.

Gisterenochtend had ik trouwens een klusje gedaan wat ik meestal achteraf wel vind meevallen, maar ik kan gewoon niet zo goed tegen natte haren. Ook niet de mijne. Het douche-putje schoonmaken en dan echt het deksel eraf en alles wat daar klontert weghalen (ieeeew) en gaf ik voorheen mijn dochter met lange krulharen de schuld van de opstopping, nu had ik dat toch echt zelf veroorzaakt, ondanks dat ik wat zichtbaar is aan haren, netjes verwijder. Maar goed; het allersmerigste klusje direct in de ochtend als eerste doen geeft een voldaan gevoel.

En vanochtend helemaal want een gevalletje spuitpoep. Zelfs onder de douche. En ik nam me voor dat ik, in plaats van te zeuren en me rot te voelen, juist dankbaar ben dat ik gisteren alles had schoongemaakt, dus het doucheputje liep vrolijk door en de rest dus ook. Alles de afvoer in of dat nou via de WC buis is of de buis ernaast. Ik schreef het al: Vies verhaal!

En blij dat ik alles zelf kan opruimen, dat de wasmachine alles schoonwast en ik niet op de hulp hoef te liggen wachten in mijn eigen shit. En dat ik een set schone lakens en dekbedhoes heb, dus ook daar niks aan de hand. Geen droger, maar ook dat maakt niets uit, want morgen is alles weer droog.

Zo direct maar een banaan eten. Dat stopt. Doet me trouwens denken aan de zwarte mond die mijn vader had, als hij Norit had genomen tegen dit soort dingen. Dat hadden mijn ouders altijd in huis en wij (de kinderen) vonden het heel komisch dat het er zo smerig uitzag. Maar het hielp wel.

Gisteren nam ik een tweede deel op van een BBC-serie die speelt in het Amsterdam van de 17e eeuw, maar is gefilmd in Leiden. The Miniaturist. Erg mooie beelden, spannend verhaal. Gebaseerd op het poppenhuis wat in het Rijksmuseum staat van Petronella Oortman.

.

Vandaag een beetje voorzichtig aan met alles, maar het zal wel weer overgaan. Ik denk dat ik gisteren iets heb gegeten wat ik beter weg had kunnen doen. Iets te lang bewaard. Voortaan direct invriezen.


8 opmerkingen:

Iris Papilio zei

Pfff wat een verhaal, hilarisch en vervelend tegelijk!
Beterschap!

Anoniem zei

Het komt vast weer goed.

Anoniem zei

beterschap

mirjam kakelbont zei

Sterkte en beterschap!
Lijkt me een interessante serie van de BBC.

Nietzomaarzooo zei

Het lijkt over te zijn.

Nietzomaarzooo zei

Ja, dit was ongemakkelijk, maar niet levensbedreigend. Beetje shit zeg maar.

Nietzomaarzooo zei

Dank je wel!

Nietzomaarzooo zei

Uitgekakt hoor. En ja zeker interessant. Was vergeten knopje in te drukken (ja echt!) voor opnemen. Gelukkig is deel I en II te vinden op You Tube.