maandag 25 december 2017

Fijne Kerstdagen

Wens al mijn lezers (en niet lezers) hele fijne Kerstdagen. Dat je ze mag doorbrengen met de mensen die je dierbaar zijn. Fysiek of in gedachten.
En moet je 'verplicht' naar de schoonouders, of ouders of voelt dat zo zwaar; het zijn maar een paar uurtjes. Dan is het weer klaar. En doe het dan in het nieuwe jaar eens anders.

Dat je je niet gek laat maken dat Kerstmis "perfect" dient te zijn. Dat je je niet laat opjagen doordat je zoveel moet. Van jezelf, van anderen, van je gezin, van de buitenwereld. Bedenk ook die andere 363 dagen dat je familie en vrienden hebt, dat je een kring van mensen om je heen hebt die misschien wel meer om je geven dan je denkt. Wees elke dag een stralende ster in je eigen wereld.

Dat je je realiseert hoe goed we het hebben met ons allen in Nederland. Er schijnt nog nooit zo veel en vaak gepint te zijn. We leven in een land zonder oorlog. We hebben meer dan genoeg te eten (de meesten van ons dan) om op 1 januari weer flink op dieet te moeten. En er zijn vangnetten om de ergste financiele nood op te vangen, soms een vangnet met grote gaten, maar er is een net!


Foto van Pixabay

Momenteel kijk ik naar een Kerstdienst op de BBC. Fijne liederen, een lieve inbreng van kinderen en kinderkoren, fijne teksten en soms ontroert het me, juist omdat die liederen me zo bekend voorkomen. Dat is de kracht van herhaling. En het orgelspel is ook heel mooi. Maar ook gisteren The Viccar of Dibley opgenomen met een heerlijke humoristische twist bij datzelfde orgelspel.

We zijn meer verbonden met elkaar dan we zien. Er lopen allerlei dunne draden tussen ons. Geen eenzame eilanden, maar op zijn minst schiereilanden zijn we.

Fijne Kerstdagen in verbondenheid met elkaar


6 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooi.

Anoniem zei

Joh, je lijkt het licht gezien tehebben, want de zwaarte lijkt ver weg. Heerlijk! En al zal het niet altijd zo voelen, volgens mij sta je weer aan de sunny side of the street! Wat fijn!

mirjam kakelbont zei

Fijne kerstdagen! Ik wens je veel warmte, licht en liefde ♥

franca zei

Eentje is al voorbij...maar een fijne tweede kerstdag!

Anoniem zei

Wat een prachtige blog! Je slaagt er zelfs in mij op te peppen!

Iris Papilio zei

Wat een mooie wensen allemaal!
Dit logje is zo ontzettend positief en zoals al gezegd is 'licht' dat ik er helemaal blij van word!!! Hoop dat je, nu de dagen alweer voorbij zijn, letterlijk en figuurlijk een voldaan gevoel hebt! :-)