zondag 24 december 2017

Hehe

Terwijl mijn opgenomen BBC programma over discohits uit de jaren 70 en 80 lekker op de achtergrond draait, bakken mijn pasteitjes in de oven.

Eerst vulling gemaakt en daarna dacht ik"oh leuk, ik maak halve maantjes", in plaats van driehoeken, maar dus weer extra handelingen. Een pasteitje viel geheel uit elkaar, maar die heb ik lekker in een bakje gestopt. Kan hij in zijn eigen sop gaarkoken. Maar goed als ik maar niet ga stressen (schoonmoeder van mijn dochter bakt altijd voor een kazerne en dan zijn er nog steeds bergen over en lekker!!, daar kan ik niet aan tippen, maar dat hoeft ook niet van mij. Ik geniet van de geuren en kleuren en weten dat straks mijn kinderen lekker hier zijn. Gewoon ongedwongen en op tijd weer naar huis, want allebei morgen werken.

Had begin dit jaar een poot van een lam meegekregen van schoonzoon. Zo'n bout waarmee je zomaar a la Roald Dahl iemand kan ombrengen en daarna het bewijs opeten. Maar mijn oven is te klein voor zo'n enorm ding, dus lag het maar ruimte in te nemen in mijn diepvries. Van de week er maar uitgehaald, na 2 dagen was het ontdooid. In stukken gesneden en er gisteren soep van gemaakt. Een Afrikaanse techniek is eerst koken en daarna het vlees nog een lekker korstje geven. Mijn ex-man kon heerlijk koken en leerde me dat en zo leuk dat zoonlief onlangs het nationale gerecht leerde koken samen met hem.

Ik kijk wel. Tulband is goed gelukt zo te zien en aan de breinaald toets voldeed hij, dus ik denk ook gaar.

Tafel is versierd, gedekt en klaar voor gebruik. Ik verheug me erop mijn kinderen te zien, hun verhalen te horen.

Zo, nu nog even bakkleren uit en iets anders aandoen. Ik ben er klaar voor.


7 opmerkingen:

Margriet zei

Heel veel plezier met je kinderen, lekker relaxed zo !
Groeten
Margriet

Anoniem zei

Genieten in optima forma!

pourquoi pas ??? zei

Wat leuk dat je kinderen komen. en het kleine minimoslimaatje.
Ik wens je heel veel plezier.
Zeg volgens mij was het Hitchcock met C.o.c.k. en niet Dahl.
Wist jij de naam van de schilder op mijn blog? Ik dacht oh
die Citroentje die weet het vast. Heel veel liefs van mij.

Lot zei

Fijne dag wens ik je met aanhang.

Anoniem zei

Ook wij hebben genoten van die foute hits op de BBC, moet bekennen dat we vrijwel alleen BBC kijken. Voor ons gevoel zoveel leuker dan het merendeel van de nederlandse zender zowel NPO als commercieel. Die lamsbout echt van Roald Dahl, ik blijf het een prachtig verhaal vinden net als de lift en het bezoek aan de hamburgerfabriek.
Ik hoop dat je een heerlijke tijd met je kinderen hebt. Aan het eten zal het niet liggen, het water loopt mij in de mond alleen al bij het lezen. Janny

Anoniem zei

Geniet met emmers!

Happy Earl Grey zei

Geniet ervan de komende dagen. Groetjes El