maandag 18 december 2017

Hongerig

Hongerig naar geluk of eigenlijk en beter nog - want wat is geluk nou eenmaal en het is zo vluchtig -  naar tevredenheid. Naar me tevreden voelen, tevreden blijven voelen en niet langer gefrustreerd zijn. Probeer inderdaad steeds met andere ogen naar een situatie te kijken en bij alles ook te denken: "Is dat zo" (Dank Vlasje!)

Was zo blij gisterenavond toen ik na een bezoek aan mijn dochter, schoonzoon en kleine kruimel nog met energie thuiskwam. Energie!! De meeste tijd was ik zo enorm moe na zo'n onderneming. Dat ik met de bus moest, met de trein, overstappen, trein en oh mensch...nog een stuk lopen. Maar nu dus nog energie.

En zo fijn dat ik zo mijn soepje kon opwarmen (vooruit denken!) en helemaal niets meer hoefde van mijzelf. Genieten van ontspannen en vooral dankbaar zijn dat kleindochter aan de beterende hand is.

Maar ook dankbaar zijn dat ze zulke lieve ouders heeft. Fijn gesprek met mijn dochter gehad over van alles en nog wat. Niet omdat we ervoor gingen zitten, maar omdat dat zo spontaan opborrelde.
Wat ik ook heel prettig vond te horen is dat ze van de week met een vriendin een dagje naar een Spa gaat. Heel goed: tijd voor jezelf nemen en voor je lijf. Ik kan nog veel van mijn dochter leren. Niet dat ik naar een Spa wil, maar wel dat ik tijd en aandacht aan mijn lijf mag besteden.

Toen ik vanochtend wakker werd zag ik dat ik een hele nacht had doorgeslapen. Voor de wekker wakker, maar niet midden in de nacht. Hoezee!

Zo fijn om de dag te beginnen met het idee van kom maar op. En maandag is meestal een prettige dag omdat ik dat ervan maak.  Ik doe mijn rondje Bless the House, ik denk dat ik zo direct nogmaals contact op neem met mijn gemeente, die me binnen 2 dagen zou terugbellen, een week geleden. Duh!

Ga een Kerstbrunch of eigenlijk een Pre-Kerstbrunch verzorgen voor mijn kinderen. Geen gedoe, maar gewoon fijn dat we even elkaar kunnen en vooral willen zien. Dus bedenken wat ik ga maken. Alles Halal, maar zo ingewikkeld is dat niet. Zelfs bij de Appie verkopen ze Halal producten. En zoveel vleesdingen ga ik niet maken. Zag een simpel recept van bladerdeegdingen met een eitje erin. En spek, maar dat laten we maar zitten.
Mijn ervaring is dat ik meestal toch teveel heb gemaakt of gekocht, dus hou mezelf in deze keer. Heb al jaren een tulbandvorm in huis en misschien van de week maar een mooie en lekkere tulbandcake maken (geen drank erin hahah. De ingredienten heb ik in huis (dank Flylady).

Wil ook nog een kado afbreien voor onder de Kerstboom. Mmm...nog even doorbreien maar. Geen dure dingen, maar vooral kleine dingen met liefde gemaakt of gekocht. Het gaat om het gebaar.

Kreeg vanochtend bevestiging van een Energiemaatschappij voor de overstap binnen. Mooi. Ook weer geregeld.

Ook bekijken of ik ga overstappen naar een andere zorgverzekeraar. En of ik misschien ook wel gewoon kan blijven waar ik zit. Ieder jaar veranderen is niet perse nodig. Maar kijk wel goed naar wat je te verwachten hebt aan zorg in 2018, met de kennis die je nu hebt. Waarschijnlijk moet er iets met een oog gebeuren en wie weet val je van je fiets en dan wil je ook graag in de buurt terecht kunnen, im gefahl von Hals- und Beinbruch.

Oh ja...deze week ook budget voor 2018 opstellen. Maar dat is niet zo ingewikkeld, want grotendeels hetzelfde als 2015, 2016 en 2017. Maar wel doen en goed kijken waar er geld is weggelekt. Of waar je kennelijk behoefte aan hebt en te weinig voor hebt begroot.

Verbaas en verwonder me erover dat ik al deze dingen nog kan en vooral wil. Begin van dit jaar waren er momenten dat ik naar de BBC keek en het niet meer verstond. Ik voelde me zo stom, maar mijn brein was oververhit leek het. Zelfs breien snapte ik niet meer. Ik kon eenvoudige telpatronen niet meer uitvoeren.

Wat is het nu dan anders. Dat ik weer plezier heb in dingen. En ja, Engels gaat weer normaal, versta het weer hoor. Echt true whore.

Wat me ook altijd heeft geinspireerd en kennelijk kan ik nu de moed opbrengen om dat me weer te laten inspireren is : Hoe kan ik dat voor elkaar krijgen. En klein zijn de verlangens, maar er zijn verlangens en dat is ook al fijn.

Dus inderdaad vandaag alweer gebeld met onze mooie gemeente. Wil graag van mijn geld af, maar zij willen dat kennelijk niet hebben, want terugbellen/schrijven ho maar. En toch wil ik het geregeld hebben, nog voor het einde van dit jaar dus alweer gebeld. En uiteraard alles genoteerd. Yep....ik word echt echt echt werkelijk waar teruggebeld. Mijn brief en eigen aktieplan staan al klaar.

Nu kan ik een beetje lachen hierom en a la Harm Edens van Dit was het Nieuws denken: gelukkig hebben we de foto's nog en mijn eigen plan trekken. Een jaar geleden was ik compleet wanhopig geworden van dit nalatige gedrag. En dacht dat het allemaal aan mij lag.


Dit was het nieuws

Dus mag en moet ook concluderen dat ik een grotere veerkracht heb dan ik denk.

8 opmerkingen:

anna zei

Goed om te lezen, en een fijne kerstbrunch!

mirjam kakelbont zei

Het afgelopen jaar heb je hard aan jezelf gewerkt. Aan jezelf werken, is het moeilijkste wat er is. Maar nu pluk je er de vruchten van, en hóe! Je mag hartstikke trots zijn op jezelf ♥

Iris Papilio zei

Zo fijn om te lezen dat je weer lekkerder in je vel zit.
Is dit echt wat ik nu voel? Dat zegt Jan ook altijd tegen zichzelf. Als bipolair zijn er dingen voor hem ook vaak heel anders dan ze in werkelijkheid zijn.
Dat je jezelf die zetjes hebt gegeven werpt nu vruchten af! Heerlijk voor je!

Anoniem zei

Zoooo, je bent op de goede weg! Geweldig want je doet het zelf, al wordt je door de therapie met je neus de goede kant opgezet. En je mag beretrots zijn!

Lot zei

Gevulde eitjes zijn eigenlijk ook altijd een succes.
En een wrap gemaakt van dunne omelette besmeren met roomkaas en plakje gerookte zalm of kipfilet en dan oprollen, in folie in koelkast en plakjes van 2cm ervan schuin snijden.

Anoniem zei

Je bent onwijs goed bezig.

Min of Meer zei

Wat fijn voor je, geniet er van.

Ellen1979 zei

wauw!