dinsdag 5 december 2017

Maffe Kersttrui trend

Opeens zie ik ze overal. Online en - als ik in een winkel durf - in de winkels.

De maffe Kersttrui.

Ooit, toen ik nog getrouwd was, zeker honderd jaar terug,  bedacht ex-man dat het leuk was om met een heel nieuw type vliegtuig en een nieuwe maatschappij 'even' naar Manchester op en neer te vliegen. En ook nog Business Class. Als je bij een luchtvaartmaatschappij werkt dan is 'even' een ander begrip. De avond voor Kerstmis. (klinkt bijna als een Kerstverhaal...)

De vlucht was kort maar uitermate goed verzorgd want grote en exclusieve maatschappij. En op Manchester aangekomen viel het me op dat iedereen daar wel iets van een grappige kerstversiering droeg. Of een rode muts, of een gewei op het hoofd, allemaal heel gezellig. En het vliegveld was zo mooi versierd. Daar konden ze bij ons nog een puntje aanzuigen. In Nederland deed men nog niet zo uitbundig aan Kerstmis.

Nu is de trend steeds meer over the top en begint het versieren en optuigen (en af-) al lang voordat Sinterklaas het land uit is.

Lang verhaal verder want de terugweg ging er geen vliegtuig meer. En alle balies waren gesloten.
"Kerstavond meneer". Dus we hebben toen het hele vliegveld van die stad afgelopen om nog een open balie ergens te vinden voor een vlucht terug. Uiteindelijk gelukt, maar de Kerstsfeer die was ver te zoeken. En het was bijna een echt Kerstverhaal. Niemand had een plekje voor ze!!Maar die Maffe Kersttrui-trend dus:

Is het iets Engels, iets Amerikaans of gaan we dit omarmen en wordt het ook iets Nederlands. Om zo gek mogelijke trui (lampjes, etc) aan te doen met Kerstmis.

Afbeeldingsresultaat voor maffe kersttrui


Gerelateerde afbeelding


Gerelateerde afbeelding

Hoe zit dat in andere landen? Weet iemand daar wat over. Wat doet men daar? Wat doen jullie?
7 opmerkingen:

Iris Papilio zei

Oh die Engelse koninklijke familie.. niet te geloven! Leuk kerstverhaal Cellie.. jullie hebben er toch wel om gelachen later of niet?
Waar het vandaag komt? Echt geen idee.. Ik zou het best leuk vinden om te dragen op een rustige avond of kerstdag. Maar helaas, Jan trok een heel erg vies gezicht toen ik het vorig jaar vroeg en nu nog erger.. :-(

Tecla zei

Mooi verhaal! Vreselijk tuttig de kersttruien. Ik was de kerstdagen van 2001 in Sydney en daar had bijna iedereen 'n kerstshirt, hoofddeksel, haarband o.i.d. aan en op. Het past wel bij de koninklijke familie van het UK maar ik zou zelf nooit een kersttrui of zoiets dragen.

Anoniem zei

Ik vind het wel grappig eigenlijk.

Ellen1979 zei

Tot nu toe houd ik het bij kerstsokken. Ik heb er al meerdere keren wat gekregen. In mijn schoen, onder de boom en ... geen idee meer. Ik vind het fenomeen erg grappig. Vooral dat de stemming wat vrolijker is, vind ik wel fijn. Mag wel in deze wat donkere tijd.

mirjam kakelbont zei

Mijn dochter heb ik voor Sinterklaas een "foute" kersttrui gegeven. Die stond bovenaan haar lijstje. Voor heel weinig bij het Kruidvat. Zelf vind ik er geen r**t aan (-: Maar als een ander voor joker wil lopen: be my guest!
Ach, een beetje gekkigheid brengt ook weer kleur in het leven. Als iedereen hetzelfde was, bleef het maar een saaie boel.

Anoniem zei

Die koninklijke familie is mme tissues toch?

Siebrie

Anoniem zei

Tussaud's...