vrijdag 5 oktober 2018

Poesjes

Zo schattig is die serie Poesjes van de VPRO. Een stel poesjes woont in een poppenhuis en beleeft daar allemaal avonturen. De combinatie poesjes en poppenhuis is bijna onweerstaanbaar voor mij.

Online nog te bekijken en binnenkort volgt er een tweede seizoen. Het is een kinderserie, maar vaak zijn die het leukst om te bekijken. Als een kind zo blij. En meestal van de VPRO.




Foto VPRO

Dan is de verleiding om zelf een kat te nemen groot, om me minder eenzaam te voelen, iets te hebben om mee te kroelen en toch doe ik het niet. Heb dat al eerder uitgelegd, dat ik heb gezien hoe moeilijk het is als je niet eens de dierenarts kan betalen als er wat gebeurt met je kat of huisdier. Dan vind ik dat ik me verantwoordelijk moet gedragen en niet voor mijn eigen ego een kat moet nemen.

Gelukkig lopen hier een aantal buurtkatten altijd in mijn tuin te genieten van mijn vijvertje of gewoon lekker in de zon liggen op het terras. Of nieuwsgierig aan planten te snuffelen. En soms laten ze zich aaien. Heb ik toch een beetje een deeltijdkat.


6 opmerkingen:

Nicole Orriëns zei

Dat ziet er ook mooi uit inderdaad. Ik las ooit een boek over een bibliotheek kat in Engeland en daardoor had ik ook helemaal zin om zelf katten te hebben. Het geluk wil dat we ook inderdaad een kat hebben : )

Anoniem zei

De kosten vallen best mee, en reserveren voor onverwachte kosten kan ook met kleine beetjes. De levensvreugde van een huisdier is onbetaalbaar.

Anoniem zei

Eens met Vlasje! Het is onbetaalbaar belangrijk voor mij om een huisdier te hebben. Het geeft zoveel troost, gezelschap, daar kan geen therapie tegenop bijna...

Elisabeth zei

Heel verstandig van je want als een kat ziek word ,een dierenarts kost handen vol geld .En wat dat kroelen betreft kan je ook pech hebben .Mijn kat slaapt bij me ,op me en desnoods gaat ze boven op mijn hoofd liggen 's nachts maar haar even lekker vast houden en kroelen mooi niet.Als kattenblikken konden doden ! Geniet maar van je buurkatten

pourquoi pas ??? zei

Ik ben het heel erg met Vlasje eens maar ook met Elisabeth. Ik zou het je zo gunnen zo een lekker warm bolletje.

Anoniem zei

Je kan ook overwegen om 'pleegmoeder' te worden voor poezen. Dan krijg je bijv. poezen met kittens een periode te verzorgen. De kosten voor voeding en alles lopen dan via het asiel. Nadeel is wel dat je dan weer afstand moet doen.
GV