dinsdag 30 oktober 2018

Woontrends

De schrootjeswand die mijn vader begin jaren 70 op een wand monteerde in mijn ouderlijk huis (en lelijk bruin beitste, maar toen ook helemaal hip, alles was donkerbruin toen) kan ik demonteren en op mijn eigen wand timmeren, want helemaal trendy. Oh ja...wel even die beits eraf schrapen, want blond hout is nu The bomb. Blond?

Net als een oerlelijk roze damesstoeltje wat mijn oma in haar slaapkamer had staan. Fluweel en franjes. Zo'n boudoirstoeltje.

En dan als topperrrrrrrr.....wat ik zelf thuis altijd leluk vond..want de smaak van mijn ouders, accessoires met messing, brons en koper. Wat mijn Oma graag poetste met een oude onderbroek en Brasso. (Ruik die geur nog!)
Een lamp die zo laag hing, zo'n schipperslamp aan een ketting, dat vrijwel iedereen zijn hoofd tegen die lamp heeft gestoten. Jaar in, jaar uit.

Oh ja...ik wacht nog op het doorgeefluik van keuken naar huiskamer. Trend 2019??

Maar nu dus al die zaken weer trendy. Oh ja...en dat Oma en mijn moeder dan een hele vensterbank met plantjes hadden...Ook weer hip. Alleen noem je het nu geen plantjes, maar "Urban Jungle" En bloeiende planten verboden, want niet hip. Alleen groen. Of groenig. Desnoods van plastic.

Grappig toch hoe alles weer gerecycled wordt en met een ander sausje als "nieuw" wordt gepresenteerd.

En ook dat is niet nieuw.



Nu met de regen krijg ik vanzelf en geheel gratis Mos op de muren. Hip! En die grassen kruipen inderdaad overal doorheen in mijn minituintje. Ben ik ongewenst trendy.



7 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Wij hebben mos in ons gazon, telt dat ook?

Mijn ouders hadden een doorgeefluikje in huis, maar ik kan me niet herinneren dat ze dat gebruikten, dat was dan misschien nog voor mijn tijd. En mijn schoonouders hadden ook een schipperslampen en echt iedereen heeft inderdaad zijn/haar hoofd aan dat rotding gestoten.

Anoniem zei

Die kopstoters kan ik me nog goed herinneren evenals de schrootjeswand. Net als in de economie gaan mode en stijl in golven. Alles komt terug.

Anoniem zei

En vergeet de cactussen niet die nu weer trendy zijn, lelijk maar praktisch want niet te vaak water. Ook jammer dat ik de zelfgemaakte macramé-plantenhangers niet heb bewaard... En inderdaad, die lelijke roze stoel was mij ook al opgevallen in de woonbladen. Gerda

vrouw Hommel zei

Hahaha...toevallig vanmiddag koper gepoetst bij mijn ouders....en inderdaad de geur deed ons gelijk aan vroeger denken. ( ik poets niet zo vaak nl )

Elisabeth zei

Ja een vensterbank met plantjes en ook ergens in het midden van het raam nog een plank met vooral hangplanten . Was ook in de jaren 70 toch?

izerina zei

Als je alles zou kunnen bewaren, heb je vanzelf na jaren weer een hip interieur en ook kleding.

Judy zei

Ja, retro is in! :)