zaterdag 31 augustus 2019

We've got him!

Van de week vertelde ik een vriend wat ik allemaal niet meer deed doordat ik een tijd zo slecht in mijn vel zat en terwijl ik het me hoorde vertellen, bedacht ik ook dat de enige manier om dit (durf niet, kan niet meer, bang dat, stel dat, etc) te doorbreken, de tijger in de bek te kijken is. Net als met mijn fiets-opstap angst er daadwerkelijk mee aan de slag gaan. Stap voor stap, tot ik weer vrijuit leef.

Dus stapte in het boemeltje richting badplaats en ik was zo blij dat ik gewoon niks ergs voelde. Geen angst, geen hoge bloeddruk of lage voor mijn part, zweten deed ik sowieso want het was nog klammig in de trein, maar dat kwam niet vanuit gedrag. Het was nog een oud boemeltje met hoge afstap en zonder airco.

En wat was het ontzettend heerlijk om de zee weer te zien. Niet op het strand geweest, bij de zee, maar dat komt vast ook nog wel. Vond het een beetje boven budget om iets te gaan drinken en zo ook de vis op de boulevard; de vis wordt duur betaald en voelde mezelf geheel NIET zielig dat ik niets bliefde. Want een bewuste keus. Mooie zandsculpuren gezien. Maar vroeg me af of ze van echt zand waren of toch van ander materiaal.

Ik weet nu in ieder geval dat er GEEN ontvangst-committee van mijn vorige werkgever me op staat te wachten.

a. Kan ze allemaal niks schelen
b. Kan ze allemaal niks schelen
c. Ze weten waarschijnlijk niet eens meer wie ik ben
d. Zit vrijwel allemaal in mijn eigen hoofd.
e. Kan ze allemaal niks schelen
f. Kan ze allemaal helemaal niks schelen.


En in de ochtend als eerste bij de Ikea gratis koffie gedronken. Hoera. En de papieren catalogus opgehaald. Ook Hoera. Je moest er echt om vragen en ze lagen dus niet meer voor de grijp.
En blij dat ze een houten vitrinekastje weer in het assortiment hebben, want ergerde me aan wat spullen in mijn slaapkamer die toch wel stofnesten worden. Maar achter glas is beter. Wel het kastje afstoffen dan. Maar dat is makkelijker. Denk ik.

 En misschien ga ik het nog eerst wel een kleurtje geven. Heb al een paar van die kastjes gevuld met bijv kindertekeningen, werkjes en lieve briefjes van mijn kinderen. Of een soort kijkdoos met dingen uit hun puberteit. Nog zo'n roze strippenkaart. Een 3D collage.

Mocht je vandaag niets te doen hebben, dan kan je naar de catalogus luisteren. Plaatjes via de site. Mocht je niet in slaap kunnen vallen...luister hier eens naar :)


Vandaag nog één hete dag doorkomen, maar ik werd vanzelf wakker, de zon scheen al, dus wist ongeveer hoe laat het was. Boodschappen rustig aan gedaan en daarna de was lekker buiten opgehangen. Misschien ga ik nog langs de bieb. Het mag, maar hoeft niet.

Of ik kan de Ikea catalogus gaan uitpluizen. Ter inspiratie. En morgen F1 in Spa. Ook leuk!





6 opmerkingen:

 1. Haha heerlijke winkel maar ik wil de nieuwe gids gewoon in huis hebben om door te bladeren. Naar dat je oude collega's je al vergeten zijn ook daar zit dus een nieuwe stap aan te komen. Iets groter dan de trein en het strand maar elke stap vooruit is er 1. Ik eet nooit meer aan het strand door de prijzen, haal een patatje wat nog wel betaalbaar is of broodjes bij een supermarkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat goed van,naar strand. Smaakte het naar meer?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Juist, de vijand in de bek kijken en hij wordt meteen stukken kleiner of blijkt bang voor jou ipv andersom! Je gaat geweldig! Problemen zijn er om je uit te dagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 'n Topper!
  Jouw dag en dat jij het toch maar deed

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo kanjer, dat doe je goed! Fijn om dit te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk. Niets fijner dan zeelucht snuiven 😍

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.