woensdag 18 november 2020

Afgezaagd

Las de post van Huisvlijt over een nieuwe methode bij het zagen van grote bomen zie hier haar blog erover en kreeg direct zin in een herfstkarwei. De Japanse Kers snoeien en de tak die mijn buren gemold hebben door die tak er boos af te kijken, netjes af te zagen. Het kan nu, want alle bladeren zijn er inmiddels wel afgewaaid. 

Tak van 4 meter lang en zo dik als mijn bovenbeen aan het begin. Dus lekker zagen, niet teveel nadenken maar gewoon doen. Nou ja, eerst wel een veiligheidsbrilletje op, want het waaide nog steeds en zaagsel in je ogen zaagt wat minder fijn. In je hoofd ook trouwens.

Het is dan altijd even de vraag waar de tak henen valt en ik had al berekend dat hij in de tuin van die buren zou vallen. Dus na luid "Timberrrrrrrrrrrrrrr" te hebben geroepen, viel de tak inderdaad die richting op, maar was vrij eenvoudig en zonder beschadigingen bij de buren in mijn tuin te slepen en 'm daar in kleinere stukken te zagen cq knippen. De stukken waarvan ik dacht...leuk voor later in de achtertuin, voor een hekje of zo, bewaar ik in de schuur. Eerst maar drogen. 

Maar wat een lekker gevoel even fysiek bezig zijn en dan ook nog buiten. Met daadwerkelijk zichtbaar resultaat. Beter voor de boom, dan een tak met een gerafelde wond. Nu netjes gezaagd, zodat de regen er niet in blijft staan. En na die ene tak zie ik natuurlijk nog meer karweitjes rondom die boom. En ook maar even gedaan, maar wel op tijd gestopt, voordat ik trillende armen kreeg. Morgen is er weer een dag.

Alweer een gerecht uit de Allerhande gemaakt. Nu de vegetarische volkorenpasta met prei en bonensaus. Wel iets aangepast naar wat ik in huis had. Maar als het morgen winderig is, dat weet u wat dat veroorzaakt heeft.





6 opmerkingen:

Anoniem zei

Lekker bezig!

klaproos zei

heerlijk zo buiten bezig zijn, cellie, daar krijg je wel eetlust van hé, volle kracht vooruit zou ik zeggen :-)

Mevrouw W. zei

Fijn om in de tuin bezig te zijn. Is goed voor de tuin en voor de mens...

Marlou zei

Ha goedemorgen!
Ja... er is bijna niets zo fijn als buiten bezig zijn.
Vandaag is het ok weer een heelrijke dag.
Dus ik ga er op uit.
Helaas ligt mijn tuin nu in de schaduw...

groetjes!

Iris Papilio zei

Lekker lichamelijk bezig zijn kan soms heerlijk zijn!

mirjam kakelbont zei

Het waait hier als een tierelier dus je wordt bedankt!
Het is goed eten na gedane arbeid.