dinsdag 3 november 2020

Hoppa. Aan de slag nu.

Maandagochtend. Lichte regen op mijn raam. Maar wekker gezet, want een gewone 'werkweek'. Voor mijn geestelijke gezondheid heb ik gemerkt dat het goed is om een duidelijk verschil tussen weekend en werkweek te houden. Ook al heb ik geen betaald werk. En zeker niet lang op bed liggen of uit verveling dan maar weer in mijn bed kruipen. Of om de nare gevoelens te ontlopen. Hoppa. Aan de slag nu.

Uit je bed. Direct bed afhalen en in de was met de bups. Witte was draaien en die dan straks lekker ophangen. Ook weet ik dat ik mijn bed vers opmaak. Dat is al zo heerlijk. Schone lakens, dekbedhoes en slopen. Daar kan ik me nu al op verheugen.

Dan op maandag altijd het rondje Bless the House. De routines die maken dat mijn huis er op het oog weer schoon en opgeruimd uitziet. Belangrijk. Ook voor het geestelijk welzijn.

Daarna de taak van de dag van Flylady uitvoeren. Of een andere als ik die ruimte al in orde heb (of niet heb - geen frontporch). Timer zetten en gewoon doen. Niet miepen. Doen. En mijzelf ook niet laten afleiden door wat er zoal te lezen, kijken en weet ik veel voor afleiding aanwezig is. Focus.

Was ophangen (geen droger, dus ik hang de was altijd op. Nu binnen, want het regent buiten). Ook een karweitje waar ik tevreden van word. En voldaan. Want duidelijk te zien dat ik wat gedaan heb. En te ruiken in huis, want lekkere frisse was lucht. (Gelukkig testing testing doet mijn reukvermogen het nog. Ik rook trouwens ook mijn koffie in de ochtend. Fijn!).

Bed opmaken. Geen haast, maar wel netjes doen. Kalmerend werkje. Nou ja, ik hoef maar één bed op te maken natuurlijk. Geen 25 als je kamermeisje bent.

Timer zetten om te studeren. Ik ben begonnen met een studie voor Budgetcoach. Kom ik in ieder geval de winter mee door en nog iets langer. Maar dus ook weer een vast item op een werkdag. 

En dan is de dag alweer voorbij voor ik er erg in heb. En knipt mijn schemerlamp op de timer aan. Is het alweer zo laat? 

Koken hoeft niet; ik heb nog heerlijke pompoensoep in de koelkast staan. Even opwarmen straks. En bedenken wat ik morgen kan en wil eten. Moet er nog iets uit de vriezer daarvoor? 

Morgen Vanavond de Persconferentie is niet nodig: Loes weet al hoe het moet:
10 opmerkingen:

 1. Precies als Loes denken velen....fijne dag, jih!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Cellie,

  mooi... hoe jij je dag invult.
  Ja, dat is de beste manier: gewoon op tijd opstaan en an de slag.
  Ik vind dat rondje Bless the house zo'n leuke!
  En Flylady... daar ben ik wel bij geweest, maar toen ze geld begon te vragen ben ik afgehaakt.
  Misschien deed ik iets verkeerd.Et is jammer, want ik vond het juist best handig...

  Dagdag!groetjes aan "Loes" haha...

  marlou

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik volg fly lady via Face book, gewoon Nederlandse dames die je tips en tricks geven volgens het FLY systeem. Dikke aanrader!

   Verwijderen
 3. Wat een discipline heb jij zeg. Ja die Loes geweldig hoe ze dat doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat knap dat je zo je ritme houdt! Bij mij zijn het mijn kids die voor het ritme zorgen en fly lady inderdaad! Zo blij mee, ik heb mezelf nu een challenge opgelegd 500 spullen eruit via verkopen, weggeven, kledingbak, kringloop. Je budgetcoach studie is volgens mij echt heel interessant en mocht je willen oefenen hou ik me warm aanbevolen! Mina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat doe je dat goed zeg! Ik vind dit een prachtig voorbeeld van goede zelfzorg!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh die Loes... het blijft toch smullen hè.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. :-) heerlijk di e loes, genieten, ja hoor steentje eçht wel bijgedragen wij ook hé, maar wij zeuren daar niet over,
  dag fly lady, gewoon je patroon volgen werkt voor elk mens het best

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik hoor allemaal nieuwe dingen, over Flylady en Oma Loes.
  Die filmpjes van Loes zijn echt leuk! En nou maar googelen op Fly Lady

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Loes is leuk! Flylady vind ik vreselijk.

  BeantwoordenVerwijderen

Commentaar wat kwetsend of gewoon 'stom' is haal ik weg. Mijn blog is mijn veilige plek.