dinsdag 17 november 2020

Saai, maar kan me niet schelen eigenlijk.

 Met het risico saai te worden. Op maandagochtend mijn rondje Bless the House weer gedaan. Slecht geslapen, maar eigenlijk doe ik daar niet zo moeilijk over. Het is gewoon zo, morgen nieuwe ronde, nieuwe kans. Als ik dan toch weer indommel, na een paar podcasts, dan weet ik al dat ik dan ga dromen. Wat ook klopte. 

Dus niet te snel opstaan, goed wakker worden en dan mijn bed afhalen, de witte was in de machine doen. Dekbedhoes gaat de volgende ronde, maar wel direct een haarelastiek om de onderkant gebonden, voordat ik de hoes in de wasmand deed. Kan er niets meer in verdwalen tijdens het wassen. En vergeet ik het niet als ik 'm de volgende ronde was.

Na de koffie-break kan ik de was ophangen. 

En in de middag lekker mijn bed opmaken en ook de slaapkamer stofzuigen. Het scheelt in mijn hoofd welke woorden ik kies voor werkjes die ik voorheen stom, saai en repeterend vond. "Lekker, fijn, heerlijk". Dat scheelt echt.

Nog een rondje studeren gedaan. Veel zaken over sociale verzekeringen en toeslagen ken ik al uit eigen ervaring. Ervaringsdeskundige. Dat scheelt een hoop stampen qua stof. Gewoon uit mijn 'rijke' ervaring halen die kennis. En uit mijn vrijwilligerswerk.
Ga deze week ook huiswerk insturen. Zit je direct weer in de schoolse stemming. Huiswerk!!

Snel nog een ommetje gedaan en wat voor in de schoen van kleindochter opgestuurd. Wel met een kattenbelletje erbij voor mijn dochter of ze dit ok vindt. Niets zo vervelend als een dominante Oma.
Had nog old school pakpapier met zwarte pieten erop. Mag dat eigenlijk wel?

Klinkt saai en grijzig, elke maandag hetzelfde riedeltje, maar ik voel me toch voldaan.


Afbeelding van sandid via Pixabay 








9 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Dan is het goed zo. Het hoeft niet per se allemaal spannend te zijn en dit geeft zoveel meer rust.

Anoniem zei

Routines en een eigen ritme zijn satisfying!

izerina zei

Wat staat er eigenlijk op het nieuwe inpakpapier?

Bertiebo zei

Goeie tip van dat elastiek. En een dominante oma? Ik vind dat oma's dat best een beetje mogen zijn hoor. Een beetje dominant, kan dat eigenlijk?

nicole orriens zei

Niks mis met dezelfde routines! Daarin zit juist de ruimte voor nieuwe inzichten!

Anita Willems zei

Wat een opbeurende blogpost. Soms overvalt het me ook een gevoel van saaiheid en tegelijk denk ik dan 'ja maar je wilde toch eenvoud?'. Je hebt gelijk, het maakt veel verschil of je zuchtend je werk doet of dat je er blije gedachtes bij denkt.
En wat slim: dat elastiek om het beddengoed. Goeie tip, ga ik onthouden.

Siebrie zei

Je hebt geen idee hoe inspirerend het werkt om iemand te zien die routines heeft en ze ook werkelijk volhoudt. Zelf lopen mijn routines na een paar weken alweer vast op kleine drempels, dus om te zien dat iemand anders zich daar niets van aantrekt en gewoon dóórgaat helpt mij weer verder.

pourquoi pas ??? zei

Ik hou van saai en regelmaat. Niets ergers dan een spannend leven lijkt mij. liefs

Iris Papilio zei

De foto is saai, maar jij niet hoor! 😉
Regelmaat in je leven is belangrijk en goed voor een mens!