zondag 15 november 2020

Mjam!

Lekker zo'n groentela vol met groene groenten (en rode voor de puntpaprika's). En een fruitschaal waar fruit op ligt. Niet teveel, want vind het zonde om dan de helft weg te moeten doen door rotte plekken. Dus koop dat fruit niet in grote hoeveelheden in. 

Gisteren was er bij de supermarkt een actie voor de voedselbanken. Die ernstige tekorten hebben. Terwijl er steeds meer klanten bijkomen. Vooral nu door de Corona-crisis.

Dat lijkt me verschrikkelijk. Dat je geen budget meer hebt om boodschappen te doen (maar wel om te roken, zo herinner ik me dat voorbeeld uit Waar Doen ze het van; een keus voor je verslaving dus. En ik begrijp goed dat dit een vertrokken beeld geeft van de mensen die uit barre noodzaak bij de voedselbank aankloppen). 

Weet dat ik met wat ik mijzelf als budget geef/heb voor boodschappen eigenlijk ook wel bij de voedselbank mag aankloppen, maar als ik de pakken witte broodjes zie, witte pasta en dat soort niet zulke gezonde keuzes, dan weet ik dat ik liever zelf verantwoordelijk blijf voor mijn inkoopbeleid op dat gebied. En dankbaar dat ik dat nog kan. 

Een grote maaltijdsalade met stukjes kip, heel veel sla, paprika, komkommer, wortel, wat volkoren wokkelpasta, honing-mosterdsaus. Heerlijk. 

Had ik natuurlijk ook kant-en-klaar kunnen kopen in zo'n plastic bak, maar nu had ik alle ingrediënten in huis en wist precies wat erin ging. 

Ik denk dat deze jonge zanger leeft op Bruin Fruit. Zonder groente erbij. Groente? Bleh!! Nu grappig; over 30 jaar lekker dichtgeslibt.





10 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou ja.....

Bespaarzuinig zei

Wij eten door de financiële gevolgen van de coronacrisis van de voedselbank. Niet iedereen die daarvan eet rookt hoor :-)

Als er echt geen geld is, dan maakt het niet meer uit of het witte of volkoren pasta is. Dan ben je blij dat er wat in de kast ligt.

Het is echt ontzettend fijn dat er zoiets is als de voedselbank.

Kliefje zei

Ik hoef dat witte spul ook allemaal niet, snap dat je zelf blijft kiezen. Jij voelt aan wat je lichaam nodig heeft.

Jeanneke zei

Ik begrijp jou volkomen en beaam wat jij zegt. Uit ervaring, vóór er een Voedselbank was.
Voor zes personen puzzelen met geld en ingrediënten. En dan heb ik het alleen nog maar over het eten....
Sterkte en hartelijke groet,

Jeanneke.

Loudi zei

Als je voldoende fruit&groente eet, niet te veel snoept, geen frisdrank etc., is het echt geen ramp als je liever 'dat witte spul' eet. Krijg je geen enge ziektes van. Mijn keuze is wit spul van een goed merk.

Nietzomaarzooo zei

Heb de tekst aangepast, want kwam over alsof iedereen bij de voedselbank zo erin staat. Ik weet ook ervaring dat dit niet zo is.

Jeanneke zei

Ik heb geen tv en zie dus ook niet "Waar doen ze het van". Geen gemis, dunkt me.
In mijn 'schraapverleden' heb ik die op/aanmerking wel meer dan eens medegedeeld gekregen.
Ik begreep die mensen toen niet.
Ik begrijp zo'n programma nu niet.
Groetjes en fijne dag allemaal!

mirjam kakelbont zei

Het kabinet moet de btw van groente en fruit halen! Een kilo appels is duurder dan een kilo frikadellen. Dat is toch belachelijk?
Voorheen had onze supermarkt een actie voor een arm land, dit jaar is het voor de voedselbank in eigen omgeving. Vind ik tof!
Van restjes groente maak ik soep.
Lieve groet ♥

Marlou zei

Ha Cellie,

Ja... heerlijk groente. Ik ben er gek op. En die rode paprika... mmmm.
Ik denk dat ik mazzel heb als "konijn"!
Ik eigenlijk geen vlees, zo heeeeeel af en toe een stukje kip.

Ik vind het wel heel erg, dat de gezonde dingen duurder zijn, dan de ongezonde dingen.
Ik bedoel maar... zo'n dik jongetje, dat leeft op ongezond. Echt erg.

Ik ga vanavond voor de gevulde paprika!

groetjes!

klaproos zei

ik ben gek op groente en fruit, en hier gaat écht niks weg hoor, alles gaat op :-)
het heeft wel wat vind ik als je zuinig moet zijn, je gaat veel creatiever met eten om :-)