vrijdag 27 november 2020

Niks

Prettig gevoel als de planning van de dingen die je persé die dag wil afronden ook lukt. En je eigenlijk dan van jezelf mag verzuchten dat het nu "weekend" is. Ook al zijn de werk en weekenddagen geheel hetzelfde. Voor mensen die niet goed kijken.

Het is ook de kunst om juist als je een overvloed aan lege uren hebt, die ook bewust te vullen met 'niks'. Of zoals wij thuis zouden zeggen niks nuttigs. 

Lees een boek, ga een eind lopen, kijk een aflevering van een serie op Netflix, doe maar; het mag. Nog steeds vind ik dat moeilijk. Ga ik tv kijken en breien. Toch wat omhanden. 

Vanochtend staat er eerst een tijdje studie op de agenda, mijn Flylady taak voor vandaag, slopen strijken, de jaarbedragen voor de toeslagen nakijken en doorrekenen, want eind november schat de Belastingdienst je inkomen voor 2021 in en verandert dit dan omhoog of omlaag, dus kijk altijd goed of hun schatting klopt, oh ja, solliciteren natuurlijk en dan daarna 'niksen'.

Deze niksende ijsbeer is voor Hélène. 


Afbeelding van FlyerBine via Pixabay 


Wat zijn jullie plannen voor vandaag? 



7 opmerkingen:

nicole orriens zei

Ik heb veel dingen die ik voor mijn blogs wil doen, dus mijn dag is goedgevuld. Maar bewust Niksen is zeker belangrijk.

Anoniem zei

Vooral niks, vooral mijzelf gunnen wat is.

Jeanneke zei

Ik word straks door mijn schoonzoon opgehaald met de auto, virusveilig privé vervoer, om dit weekend in Nunspeet de verjaardag van mijn dochter te gaan vieren.
Naaimachine, lapjes en allerhande creatief toebehoren gaan mee, want kleindochter moet/wil voor een klasgenootje een sinterklaas surprise maken. Samen met oma, is dat niet heerlijk?
Ik word ook weer virusveilig thuisgebracht. Geen OV nodi, ook heerlijk.
Fijn weekend, groetjes,

Jeanneke.

Lot zei

Moeilijk vind ik niksen. Er is nog zoveel achterstand, er moeten nog een paar dingen geverfd worden. O.a. een oude trapstoel die al bruin, groen, blauw is geweest en nu donkerrood wordt. De stoel komt bij mijn oma vandaan en kreeg ik in 1975 toen zij naar bejaardentehuis gingen en ik net samenwonen

izerina zei

Vaak kabbelt het hier. Op het gemak allerlei klusjes,maar niet verplicht. Als ik mijn lijstje afgestreept heb,geeft het wel een goed gevoel.

Iris Papilio zei

Ik heb ook altijd iets in mijn handen, meestal mijn iPad als ik TV kijk. Vond ik het een paar jaar geleden nog erg decadent om overdag TV te kijken, nu niet meer hoor. Het gebeurt niet heel vaak, maar als ik het doe geniet ik er echt van.
Hij gaat buiten de sport etc. meestal pas om half 8 aan voor het nieuws.

Mevrouw W. zei

Ik was vandaag aan het werk.
Gisteren heb ik de hele dag niks gedaan. Had nergens zin in...