zaterdag 28 november 2020

Donkere Pop

Hier in het dorp in de speelgoedwinkel zijn ze allemaal wit. Poppen, barbies, kap je kapsel-poppen etc. Kon er geen enkele tussen vinden met een getinte huid of zwarte haren, of kroeshaar of ander haar dan blond. Wat ik wel apart vond. 

Van mijn dochter heb ik nog een Barbie bewaard, - bijna Vintage nu - het Kenia model. Maar die is weer heel traditioneel Keniaans. Ook leuk, maar bloed drinken en de schapen hoeden gaat ook vervelen na een tijdje.

Ze zijn er dus wel, maar niet heel veel en ook niet overal voorradig. Maar even verder zoeken dus. 


Afbeelding van ErikaWittlieb via Pixabay 







12 opmerkingen:

Bespaarzuinig zei

Bij de Action hadden ze barbiepoppen in allerlei kleuren.

Volgens mij drinken Kenianen overigens niet meer bloed dan andere culturen hoor...

Bertiebo zei

Ik zag enige tijd geleden een documentaire over Barbie. De moeite die het de ontwerpers kostte om haar wat minder ideale maten te geven. Om over kleur maar niet te spreken

Maria Steutel zei

Er is een poppenwinkel in Amsterdam, colouredgoodies, met poppen van kleur en bruine nijntjes enzo.
Ik vind ze prachtig! Google maar eens

Anoniem zei

Belachelijk dat dat niet standaard te krijgen is.

pourquoi pas ??? zei

Ik had als kind een pop met donkere huid. Pas een paar jaar gelden haar weggedaan maar ik vond haar als kind helemaal niet anders dan mijn andere 2 poppen. Ik heb al eerder geschreven dat er op onze school allerlei kinderen waren en dat mij dat echt niet meer opviel dan blond of donker haar. Mijn moeder vertelde weleens dat ze uit een ander land kwamen maar ik geloofde dat gewoon niet wat trouwens ook niet zo was want ze waren hier geboren en spraken dezelfde taal als ik. Ik dacht zelf trouwens ook dat ik gewoon Frans was. Vond het zo raar hoe Nederlanders mijn naam en achternaam uitspraken, helemaal fout, zo heette ik niet. Dank je wel voor je lieve mail.

Firma Fluitekruid zei

Ik had vroeger vier barbies die de Disco Dolls heetten. Ze heetten Britt, Tia, Domino en Dee.
En Domino was donker, en had een afro look.
Goed van die mevrouw van Coloured Goodies dat ze weer meer donkere poppen op de markt brengt!






Iris Papilio zei

Het zou er inderdaad gewoon moeten zijn! Het hoort bij onze multi-culturele samenleving.

Luz zei

Leuk item!
Moest ook heel erg lachen laatst om Jort Kelder, met die ophef over Jip en Janneke dat die rolbevestigend en ouderwets waren: ze zijn tenminste wel zwart.

Goudsjeblommen en geboen zei

Met wat zoeken kon ik ze altijd, ook veertig jaar terug al, wel vinden. Ook baby poppen.

Marie zei

Ik ben 58 maar als klein kind had ik al donkere poppen. Mijn moeder breide allemaal mooie kleertjes voor ze en ik kan me herinneren dat Pansio een lichtgeel jasje had en zijn tweelingzus je Lotte een roze. Zijn tweelingzus je was trouwens een witte pop. 😊. Ik kreeg ze op dezelfde dag. 😍

gela zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
gela zei

Ik had een donkere pop die ik Sjombeest noemde. Pas toen ik volwassen was drong tot me door dat ik de inspiratie blijkbaar bij Moïse Kapenda Tsjombe, een bekend Congolees politicus had gehaald, die toen ik een kleuter was veel in het nieuws kwam.