donderdag 18 november 2021

Aan het werk

Bonte was in de machine in de ochtend en mijzelf onder de douche gewassen en mijn haar idem en daarna mijn haar droog gefohnd. In de zomer doe ik dat vrijwel niet, maar nu is de hele ochtend met zo'n nat hoofd rond lopen niet verstandig. Moet nog wennen aan de nieuwe coupe. Maar dat heb ik altijd. Dat het pas na een week of twee naar mijn zin zit. 

Even wat meters maken op gebied van huishouden en administratie en daarna ben ik 'vrij'. Oh ja, en die was even ophangen. Kreeg zelfs nog inspiratie om mijn slaapkamerramen schoon te maken. En niet direct weer op kakken he vogels!

Van de week ga ik op oudste kleindochter oppassen; ze mag nog niet naar school en dus ook niet naar de opvang. En dochter heeft niet eindeloos vrije dagen en ex-schoonzoon ook niet, dus spring ik even in. Blij dat het kan en blij dat we nog steeds verplicht thuiswerken. En anders had ik vrij genomen uiteraard.

Er werd al gezegd dat veel mensen op mijn werk vrij hadden gevraagd (ik ook in augustus al geloof ik en dat was goedgekeurd), maar nu moesten er natuurlijk "nog wel mensen aanwezig zijn tussen Kerst en Oud en Nieuw". Tja, langdurig uitgevallen collega's wegens ziekte, mensen die ondertussen zijn opgestapt en niet vervangen. Collega's die opeens toch vrij waren.  En toch gaat er dan iets knagen...zal ik niet toch een paar dagen gaan werken? 

Lekker in de tuin de bladeren van de Japanse Kers opgeruimd die nu, als laatste boom van de straat, toch allemaal tegelijk eraf leken te vallen. Mooi die herfstkleuren, maar wel lastig voor voetgangers, zo'n keurig stoepje belegd met bladeren en sommigen natgeregend. Dus maar even vegen en de helft in de achtertuin gemieterd waar het kon (tussen de planten) en de andere helft in de groene bak. Lekker weer was het; zonnetje en droog. En ook nog maar even wat gesnoeid. 


Afbeelding van HeungSoon via Pixabay 


Nog wat aan het jurkje gewerkt. Nu moet ik alle stukken aan elkaar naaien en dan van de week even de maat opnemen wat de beste plek voor een zak is voor kleindochter. En dan nog die zak erop maken. Ook goed om iets met je handen te doen in plaats van in je hoofd te blijven hangen. 

Ontspannen dag vandaag; vooral omdat ik weet dat het beter met kleindochter gaat en dat ik heel bewust afstand hou van werkzaken op de vrije dag. Morgen mag ik weer knallen. Vandaag hoeft dat niet. En ik ook beter kan inschatten of zaken waard zijn om me enorm over op te winden, of gewoon accepteren dat dit is hoe daar de zaken lopen. En wat er nou echt toe doet in mijn werk. En daar hoort niet bij stagiaires opvoeden. Ook nogal ingewikkeld met online werken. Hoe laat ben je er en wat doe je op een dag? En hoezo doe je alleen de leuke dingen en mag ik dan de volgende dag....oh; toch weer enige opwinding. 

Doe 

Maar

Niet

Denk als Elsa!4 opmerkingen:

klaproos zei

ohhh die japanse kers..... de blaadjes zijn geweldige compost :-)
ik ga straks alle loofbomen blaadjes behalve die van de eik, op mijn agapanthus gooien wat er komt een beetje sneeuw aan heb ik begrepen brrrrrrr

Marlou zei

ha Cellie,

wat een prachtige kleur is dat toch!
Zou hier niet misstaan, maar mijn tuin is te vol.

Fijn, dat je op die kleine meid hebt kunnen passen.
Dat zijn toch buitenkansjes!
En goed, dat je je werk naast je neer kunt leggen op je vrije dag.

Groetjes!
Marlou

pourquoi pas ??? zei

Wat heerlijk dat je op kleindochter gaat passen maar vooral dat het beter gaat. Ik hoop dat ze snel weer helemaal de oude wordt.
Ik ben met de jaren veel en veel egoistischer geworden maar ik blijf herken wat jij schrijft; waarom zou je niet toch gaan werken.
Wanneer zet jij jezelf nou eens bovenaan of minstens in de top 5?
Zo goed zijn ze voor jou ook niet he op je werk. Hup werk aan de winkel, jezelf eens verwennen. Oh ja dat van die film herken ik ook van lang geleden, nou ja zo lang ook weer niet wat meisjemetderodeharen betreft, hoe kun je in hemelsnaam iets leuks doen , jij dus als je dochter zorgen heeft. Kom op he. Weet je nog? eerst zelf zuurstofmasker op zodat je er voor anderen kan zijn. knuffel

Bertiebo zei

Ja, wat Hélène zegt, van dat zuurstofmasker!!!!