dinsdag 16 november 2021

Los

Heerlijk rode linzensoepje gemaakt op zondag. Een Indiase dahlsoep. Rustig uien en knoflook pellen en snijden, fijn kalmerend en haha ontroerend (lees tranende ogen) werkje. Soep is super simpel, maar daardoor juist zo lekker en de specerijen maken de smaak. De volgende dag nog lekkerder.

Had ik wel even nodig; om de komende dagen niet na te hoeven denken wat ik ga doen met het eten, mochten er zaken rondom mijn kleindochter nodig zijn. Voorlopig nog in het ziekenhuis. En door Covid weer strengere bezoekersmaatregelen, dus nog niet langs geweest. Wacht totdat mijn dochter aangeeft dat het kan. Zit ik wel op mijn handen. Maar ook op mijn ego, dus ik kan me inhouden. Het draait niet om mij tenslotte. 

Zolang dochter maar weet dat ik er graag een uurtje reizen voor over heb, dan spring ik wel in het OV. Maar dus niet nodig. Dat springen in. Meeleven kan ook van afstand. Hoop dat ze dat voelt.

Dus ongedurig. Even werken aan het jurkje voor kleindochter. Had de bovenkant van de jurk afgewerkt met een boordje, maar vond de afwerking ruk. Nadenken en vooral instructiefilmpjes op Youtube bekijken, in een oud Naaiboek uit de jaren 80 kijken of ik daar wat vond, maar aangezien ik geen lock-machine heb, dus maar een beleg gemaakt en dat eerst geregen en toen genaaid met de machine. Stukken netter!

Maar het uithalen van de oude rijgdraden, de draden van het vaststikken van de eerste poging, dat kost allemaal extra tijd. Maar goed; het hoofd is dan wel met iets anders bezig dan piekeren. 

Bovendien sprak ik mijn piekerende zelf streng toe dat het kind daar sowieso niet sneller door herstelt. Een Oma Piekerhoofd te hebben. Dus doe liever iets constructiefs. Maak een leuk jurkje voor het kind. Besloten ook een zak erop te maken. Altijd fijn om iets erin te kunnen stoppen. Dus ook bedenken wat voor soort zak, waar en hoe. Hoe groot.

(Voel mij wel een beetje eenzaam merk ik. Maar dat is een gevoel. Dat komt door het constant tegen mijzelf aan praten. Geen feit dus).

F1 bekeken. Erg fijn en spannend dus ontspannend, al eindigde Max 'maar' op plek 2. 

Maandag wederom een volle (maar fijn; dat leidt ook lekker af) werkdag. Her en der wat besprekingen via Zoom. Kreeg nog de vraag of we binnenkort weer 'live' mochten.

Uhm....voorlopig niet. Nieuws niet gevolgd? De komende 3 weken zeker niet, dus we blijven alles online of telefonisch doen. 

Laat uitgelogd, maar binnen 2 stappen in de Kantine. Maar eerst even een ommetje gedaan. Moest ook nog wat brieven posten en was eerder die dag ook al even eruit geweest. Bewust. 

Newsflash: eind van de middag ontslagen uit het ziekenhuis. Kleindochter mocht naar huis! Wat heerlijk. 

Maar nu, met het goede nieuws, nu kan ik even alles los laten. Behalve die ene kringspier uiteraard.


6 opmerkingen:

Bertiebo zei

Oh fijn dat je kleindochter weer thuis is. Voor jullie allemaal

Mevrouw W. zei

Gelukkig is ze weer terug thuis! Kan ze fijn in haar eigen omgeving verder opknappen.

Lot zei

Fijn dat kleinkindje weer thuis is

nicole orriens zei

Fijn dat het afwerken nu beter is gelukt met een beleg. En ook dat het afleidt van de zorgen natuurlijk.

Oh, zie nu dat ze weer thuis is. Gelukkig!

Marlou zei

Ha Cellie,

dat jurkje... daar maak je toch wel een foto van he?
En aan ons laten zien!!

Fijn, dat je kleindochter weer thuis is.
Ik had zo met haar te doen: oma mocht niet eens langskomen!
Klote-covid!

Groetjes, Marlou

Jo zei

Wat een goed nieuws, over je kleindochter!
Prettige werkdag vandaag!

Een hartelijke groet van Jo.