zondag 21 november 2021

Thuiswerken met jonge kinderen

Petje af voor ouders met jonge kinderen die thuis (moeten) werken. Had voor kleindochter een heel assortiment dingen meegenomen om haar bezig te houden. En dat kan ze ook heel goed. Maar dan nog kan je je niet 100% op je werk concentreren. En niet verwachten dat een kind van 4 zichzelf de hele dag entertaint.

Als Oma helemaal al niet, omdat alles wat ze doet me zo raakt. Hoe ze vraagt of het haar van haar moeder ook zo in de klit kon zitten. Deed het ook pijn als ik het borstelde? Hoe ze alle vouwblaadjes met tekeningen versiert, waarin je ziet dat ze zich ontwikkeld en echte gezichten tekent. Probeert om te schrijven. Het liefste haar naam. (Op haar manier dan he..) Ze me het plekje op haar hand laat zien waar de infuusnaald inging. Moet lachen om de rups die ik maak van een vouwblaadje. En de rups in een vlinder laat veranderen met een extra vouwblaadje erbij.

Ze leest voor uit het kleine boekje wat ik voor haar kocht een tijdje terug over De Vriendjes van Pluk. En ze ziet dat ook zij in een Petteflet woont en dat het kamertje naast dat torenkamertje van Pluk misschien ook wel van Pluk is, kijk maar gordijnen! En die Stampertjes...hahah Oma, die kammen nooit hun haar he?
Kijk Oma, aan de overkant wonen al wel mensen; kijk maar gordijnen en wasgoed op het balkon. Goed gezien lieverd!
Behandel de e-mail, sla aangemaakte dossiers op en hou de tijd in de gaten want kleindochter moet op tijd medicatie krijgen. Had al rekening ermee gehouden dat het zo'n dag kon worden waarin er of veel spoedzaken zouden gebeuren of juist helemaal niets. Alles wat ik kon doen al van te voren gedaan. En wat ik nog moest doen, dat kon ook nog in de avonduren. Als het maar op tijd af is.
Ben er gedisciplineerd genoeg voor. Hoef niet aangestuurd te worden dat er zaken gedaan moeten worden. 

Maar respect voor de thuiswerkende ouders. En de niet thuiswerkende. Heel wat bordjes om draaiende te houden!4 opmerkingen:

izerina zei

Alsof je jezelf in twee stukken moet delen

Bertiebo zei

Nou zeker respect voor ouders die thuis werken. En ook trouwens voor ouders die wel naar hun werk móéten. 't Is allemaal niet niks. Opeens de school weer dicht of een besmetting in de klas waardoor er weer getest moet worden en dan maar hopen dat er geen quarantaine volgt. Enz. enz. enz.

pourquoi pas ??? zei

Zo herkenbaar dat alles wat ze doen, zeggen, zien zo bijzonder is.ook al ben ik een nepoma. Ze was er gisteren met haar beide ouders en we hebben weer zo om haar gelachen. Het gat in mijn sok vond ze zo interessant daar moest een vingertje in. Wat een vrselijke lieve reactie weer van jou op mijn blog. Dito zou ik zeggen.

UFA88KH zei

nice article great post comment information thanks for sharing.
អនឡាញ Blackjack​