vrijdag 5 november 2021

Braaf

Kwam tot de conclusie dat de coupon stof die ik kocht op een grote stoffenexpositie, meer voor een zomers jurkje geschikt is dan een jurk voor nu. Of voor een nachtjapon. Misschien maak ik dat er wel van. 

Kocht wel een Knippie, dan heb ik weer een aantal basispatronen. En inspiratie. 

Maar uhm..naadband..heb ik niet. Maakte eigenlijk nooit eerder iets van tricot. En boordband hahah ook niet. Er zit geen systeem denk ik in mijn lapjes-administratie. Misschien kom ik het tegen als ik het niet (meer) nodig heb.

Enfin. Was wel fijn om me met dat soort zaken bezit te houden. Patronen te bekijken en te bedenken wat ik kan en wil. Jammer genoeg is er alleen op vrijdagen Markt, met stoffen en een fourniturenkraam en dan werk ik (nu bedenk ik dat ik in mijn pauze even een uitje kan plannen naar de markt en daar snel eea kan inslaan, maar laat dan 'snel' maar zitten. Kost me zo weer een uur. Maar wie weet...als ik behoorlijk burgerlijk ongehoorzaam ben, doe ik het wel.

En zo te zien is het morgen minder regenachtig. En bovendien werkte ik al twee dagen extra tijd, dus ik vind het wel prima. Niet te braafkazerig doen he..Je bent al boven de 60! 




Zo leuk; kreeg een foto van mijn broer, dat mijn zoon samen met hem een ontbijtje at. In dat land van Noorderlicht en de Kerstman. Zoonlief was daar voor zijn werk, dus sprak hij even af met zijn oom in zijn stad, voor hij weer naar een ander land vertrok.








6 opmerkingen:

Mevrouw W. zei

Ik gebruik alleen maar naadband bij hele erge rekbare stoffen of breisels, bij gewoon tricot niet. De meeste tricotstoffen zakken ook niet uit en blijven mooi in vorm.

izerina zei

Doen die stoffenmarkt.

Anoniem zei

Gewoon gaan naar de stoffenmarkt...pofferdrie, je doet genoeg voor je werk buiten werktijd...dan nu ook even een keer andersom.Uurtje afwezig kan best.

nicole orriens zei

Ik zou zeker even snel naar de markt gaan als ik jou was. Anders lijkt het me ook nog lastig om aan de goede spullen te komen.

pourquoi pas ??? zei

Wat heeft Pieter weer gelijk. Wat zijn we toch een triest land geworden.

Marlou zei

Jajaja lieve mevrouw Citroen: ik geef u vandaag vrij! -))
Gaat u lekker naar de markt.
Het is droog en de zon schijnt regelmatiug.

Ik zeg: DOEN!!

Succes, Marlou