zondag 7 november 2021

Mapp & Lucia

Grappige erg Britse korte serie op BBC First. Mapp & Lucia. 

Over indruk willen maken op de buren over je status en dat er dan een ander komt die jouw status en positie overneemt. Want leuker, beter, origineler en in contact met veel (meer) belangrijke mensen. Veel blabla, veel poeha, veel Britse onderkoelde humor.
Zag het al in September en nu in de herhaling op Zondagochtend op BBC First, supervroeg. Maar wel de moeite waard. Als je net wakker bent, of nog niet uit bed wil.

Van 07.00 tot 08.00. Maar geloof nu alweer aflevering 2 geweest en er zijn er maar 3. Er is ook een verfilming in de jaren 80 geweest met Prunella Scales en de actrice die ik kende uit Miss Marple. Die had ik graag gezien, want als ik de reviews lees allemaal net wat pittiger.

Oh...die oudere series zijn via Youtube te vinden. Leuk voor lange koude winterdagen!

Maar goed; deze is ook fijn tijdverdrijf. Vooral voor de status; verstand op nul en blik op oneindig.

Au Reservoir!2 opmerkingen:

Petra1945 zei

Er is een hele serie boeken over hen! (van de schrijver E.F. Benson). Ze dateren van ergens rond 1930 en geven een tijdsbeeld van het milieu waarin de dames verkeerden. Overigens niet vertaald, voor zover ik weet.

berber zei

Kijk je wel eens naar "Inside nr. 9", op BBC Entertainment. Geweldige serie, subliem bedacht en gespeeld. Ook op YouTube te zien.